Skip to content Skip to footer

5 voordelen van een Chromebook

Nederlanders zijn dol op internetten: maar liefst 97% van de Nederlanders had in 2019 toegang tot het internet vanuit huis. Zij surfen op het web via hun smartphone én via hun tablet, desktop of laptop. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe laptop die je gemakkelijk kunt gebruiken voor eenvoudige dingen zoals internetten is een Chromebook van Bestenu misschien iets voor jou. Deze laptops van Google bieden namelijk ontzettend veel voordelen voor consumenten. In dit artikel lees je meer over wat een Chromebook precies is en wat de voordelen en nadelen van een Chromebook zijn.

Wat is een Chromebook precies?

Een Chromebook is een online laptop van Google. Dat wil zeggen dat deze laptops niet op de welbekende besturingssystemen Windows en Mac OS draaien, maar volledig online werken en op Chrome OS werken. Dat wil zeggen dat je geen programma’s op de laptop kunt installeren en gebruiken, maar dat je voornamelijk in de cloud werkt. Je werkt met de applicaties die Google beschikbaar heeft gesteld. Dat betekent dat je met een Chromebook onder andere gewoon kunt typen (Google Docs), tabellen kunt maken (Google Spreadsheets) en kunt Netflixen. 

Chromebooks zijn goedkope laptops

Een van de grootste voordelen van een Chromebook is dat het een goedkope laptop is. Je kunt vanaf € 300 al een goede Chromebook scoren. Kijk je naar laptops met Windows of Mac OS dan zul je geen kwalitatieve laptops vinden binnen deze prijscategorie. Hoe het kan dat een Chromebook zo goedkoop is? Simpel: omdat de laptop alleen online werkt, hoef je niet te betalen voor software die er niet op staat. Dat scheelt je dus behoorlijk wat geld. Hierdoor is een Chromebook ook de perfecte laptop voor school of studie.

Chromebooks hebben een lange accuduur

Een andere reden waarom veel mensen tegenwoordig kiezen voor een Chromebook is omdat ze een lange accuduur hebben. Dat is te danken aan het lichte besturingssysteem. Je kunt een Chromebook met een gerust hart meenemen om er bijvoorbeeld buiten de deur de hele dag op te werken. De kans is zelfs groot dat je in de avond nog voldoende batterij over hebt om je favoriete serie te kijken. Met een Chromebook heb je dus de zekerheid dat je voldoende batterij hebt voor een hele dag.

Altijd werken in de cloud op een Chromebook

Ook fijn: op een Chromebook log je altijd in met je Google account. Dat betekent dat je bestanden, zoals foto’s en Word-bestanden, worden opgeslagen in de cloud. Mocht je een keer een glas water over je laptop laten vallen of mocht je per ongeluk je Chromebook ergens hebben laten liggen dan ben je je bestanden niet kwijt. Die bestanden zijn namelijk gekoppeld aan je account op Google en niet aan het fysieke apparaat zelf. Je kunt dus waar je maar wilt je bestanden openen (mits je een apparaat met online verbinding hebt natuurlijk).

Chromebooks zijn licht van gewicht

Ben je veel onderweg en neem je je laptop altijd mee? Dan is de Chromebook ideaal voor jou. Chromebooks wegen namelijk bijna niks en kunnen daarom gemakkelijk mee worden genomen in je rugzak of schoudertas. Je zult er amper wat van merken dat je een laptop op je rug meedraagt; iets wat bij andere laptops absoluut wel het geval is. Daarom is een ChromeBook perfect voor mensen die bijvoorbeeld veel onderweg zijn met het openbaar vervoer en onderweg nog wat willen werken.

Strak design van Chromebook

Voor veel mensen maakt het niet zoveel uit hoe een laptop eruit ziet, maar eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wel eens wat toch? Een Chromebook heeft een minimalistisch uiterlijk met een strak design. Hoewel de basis behoorlijk simpel is in vergelijking met andere laptops heeft dat moderne en minimalistische wel iets. Voor mensen die dus op zoek zijn naar een laptop die én goedkoop is én er goed uitziet én het goed doet, is een Chromebook de absolute musthave.

Nadelen van een Chromebook

Met zoveel lofzang lijkt het alsof er alleen maar voordelen van een Chromebook op te noemen zijn. Hoewel er meer voordelen dan nadelen te vinden zijn, is het goed om te weten dat een Chromebook niet voor iedereen ideaal is. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een goedkope laptop om op te gamen? Dan is een Chromebook niet geschikt. Dat komt omdat er op deze laptops geen zware software gedownload en gebruikt kan worden. Daarnaast kun je alleen goed gebruik maken van een Chromebook wanneer je een internetverbinding hebt. Er zijn wel wat apps die je offline kunt gebruiken, maar daar kun je uiteindelijk niet heel veel mee. Je moet er dus zeker van zijn dat je internet hebt, anders kun je niet veel met een Chromebook.

[content-egg module=AE__coolbluenl template=list]

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.