Skip to content Skip to footer

Hoe maak ik een CV in Word?

Het maken van een overzichtelijk en goede CV in Word is niet voor iedereen makkelijk. In dit voorbeeld gebruiken wij Word, omdat voor Word veel standaard sjablonen bestaan om een mooie curriculum vitae te maken. Het voordeel van een CV sjabloon is dat je alleen je gegevens hoeft in te vullen. De opmaak is al voor jou gedaan.

Tegenwoordig worden er door recruiters applicaties gebruikt om de juiste kandidaat te vinden. Het is verstandig om je CV te optimaliseren voor recruitment robots.

Sjablonen

Word biedt jouw de mogelijkheid bij het openen van een nieuw document om een sjabloon te gebruiken. Deze sjablonen zijn zeer geschikt voor het maken van jouw CV in Word. Niet alleen Word biedt gratis sjablonen, maar online kan je nog veel meer vinden. Neem maar eens een kijkje op de website Microsoft Templates. Je kunt ook een cv maken in slechts enkele minuten met behulp van specifieke cv voorbeelden voor jouw beroep.

Zelf een CV maken in Word

Een nieuw document openen in Word

In Word, kun je gebruik maken van Sjabonen. Je hebt heel veel verschillende soorten sjablonen die je kunt gebruiken in Word, zo zijn er ook verschillende templates om een mooie CV te maken in Word. De eerste stap die je neemt, is Word openen, vervolgens kies je Nieuw.
Word document openen

Een CV zoeken

In Word kun je meteen naar mooie CV’s zoeken door op “Cv’s en sollicitatiebrieven” te klikken. Cv zoeken in word

CV creëren in Word

Als je een mooi CV hebt gevonden, klik je op deze CV en vervolgens klik je op Maken.
Cv maken in word

Houd het overzichtelijk

Een werkgever zal je niet snel uitnodigen op gesprek als je CV een zooitje is. Daarom is het van belang dat het er uiterst netjes uitziet. Om te beginnen zorg je dus voor een makkelijk te lezen lettertype. Om het toch een beetje eigen te maken kun je natuurlijk gaan voor een ander lettertype dan standaard is, maar het moet wel leesbaar zijn. 

Lees: Lettertype zoeken en installeren

Daarnaast is het belangrijk om je CV kort, maar krachtig te houden. Gebruik dus geen volzinnen, maar schrijf kort wat je functie was bij het bedrijf waar je gewerkt hebt. Ook is het niet onbelangrijk om wat te vertellen over jezelf. Het is daarom handig om ook je hobby’s te vermelden.

Een foto van jezelf kan natuurlijk ook niet ontbreken. Zorg voor een goede foto waarvan jij denkt dat het een werkgever zal aanspreken. 

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.