Home Office Hoe maak ik een CV in...

Hoe maak ik een CV in Word?

Het maken van een overzichtelijk en goed CV is niet voor iedereen makkelijk. Hoe zorg je er nou voor dat dat die van jou opvalt bij een werkgever? Via Word kan je gratis een overzichtelijk CV maken.

Sjablonen

Word biedt jouw de mogelijkheid bij het openen van een nieuw document om een sjabloon te gebruiken. Deze sjablonen zijn zeer geschikt voor het maken van jouw CV. Niet alleen Word biedt gratis sjablonen, maar online kan je nog veel meer vinden. Neem maar eens een kijkje op de website Microsoft Templates

Zelf een CV maken in Word

 1. Een nieuw document openen in Word

  In Word, kun je gebruik maken van Sjabonen. Je hebt heel veel verschillende soorten sjablonen die je kunt gebruiken in Word, zo zijn er ook verschillende templates om een mooie CV te maken in Word. De eerste stap die je neemt, is Word openen, vervolgens kies je Nieuw.
  Word document openen

 2. Een CV zoeken

  In Word kun je meteen naar mooie CV’s zoeken door op “Cv’s en sollicitatiebrieven” te klikken. CV zoeken in Word

 3. CV creëren in Word

  Als je een mooi CV hebt gevonden, klik je op deze CV en vervolgens klik je op Maken.
  CV maken in Word

Houd het overzichtelijk

Een werkgever zal je niet snel uitnodigen op gesprek als je CV een zooitje is. Daarom is het van belang dat het er uiterst netjes uitziet. Om te beginnen zorg je dus voor een makkelijk te lezen lettertype. Om het toch een beetje eigen te maken kun je natuurlijk gaan voor een ander lettertype dan standaard is, maar het moet wel leesbaar zijn. 

Lees: Lettertype zoeken en installeren

Daarnaast is het belangrijk om je CV kort, maar krachtig te houden. Gebruik dus geen volzinnen, maar schrijf kort wat je functie was bij het bedrijf waar je gewerkt hebt. Ook is het niet onbelangrijk om wat te vertellen over jezelf. Het is daarom handig om ook je hobby’s te vermelden.

Een foto van jezelf kan natuurlijk ook niet ontbreken. Zorg voor een goede foto waarvan jij denkt dat het een werkgever zal aanspreken. 

Veerle Hof
Tech lijkt moeilijk, maar door trial-and-error lukt het mij altijd het leven aangenamer te maken met mijn smartphone en laptop. Het schrijven van teksten en verhalen is altijd al mijn passie geweest en zo is er een leuke combinatie ontstaan. In Jip en Janneke taal leg ik graag alles uit over je smartphone, tablet en computer.