Skip to content Skip to footer

Verlofkaart: vrije dagen registreren in Excel

Gratis verlofkaart downloaden

Voor wie is de gratis verlofkaart?

Met deze template van de gratis verlofkaart kun je makkelijk en overzichtelijk de verlofdagen en vrije dagen per persoon bijhouden. Veel bedrijven gebruiken een dergelijke Excelsheet om de verlofregistratie van hun medewerkers in bij te houden. Het is een heel handige manier om jezelf en je werknemers op de hoogte te houden van de vakantieplanning. In het Exceloverzicht staat namelijk precies wie wanneer vrij heeft. Uiteraard bestaan er ook verlofregistratie apps om gewerkte uren en vakantiedagen van medewerkers bij te houden.

Verlofkaart Excel

In het verlofoverzicht Excel kun je per maand en per medewerker aangeven op welke dagen er vrij aangevraagd is. Langere vakanties of losse dagen vrij zet je overzichtelijk in de gratis verlofkaart. Daarnaast hebben we een extra tabblad toegevoegd waarin de schoolvakanties van het betreffende jaar zijn opgenomen. Klik op onderstaande knop om de vakantiekaart van 2022 of al van 2023 te downloaden.

Verlofkaart Google Spreadsheet

Wij bieden de gratis verlofkaart ook aan in Google Spreadsheet. Het voordeel hiervan is dat je de spreadsheet kan bijwerken en dat al je medewerkers in real time op de hoogte zijn van de laatste updates in de vakantieplanning. Daarnaast kunnen medewerkers op deze manier ook bekijken of er op hun gewenste vrije dag nog ruimte is om verlof aan te vragen.

Om de verlofkaart in Google Spreadsheet te gebruiken is het belangrijk dat je onderstaande stappen volgt.

  • Ga naar Google Spreadsheet en log in met je Google Account.
  • Klik op de link: Verlofkaart 2022 of Verlofkaart 2023
  • Ga linksboven naar Bestand en kies voor Een kopie maken

Een kopie maken staat er niet tussen als je niet bent ingelogd met je Google account. Dan staat er alleen Downloaden als.

Verlofkaart in google spreadsheet

Nadat je geklikt hebt op Een kopie maken komt er een pop-up scherm, zoals hieronder aangegeven. Je kunt de naam aanpassen en de plaats aangeven waar je het bestand wilt opslaan. Zet geen vinkje bij Delen met dezelfde mensen en Opmerkingen kopiëren.

Verlofkaart kopieren voor google spreadsheet
Verlofoverzicht opslaan voor google spreadsheet

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.