Home Apps Wat is SOFORT Banking en is je geld veilig?

Wat is SOFORT Banking en is je geld veilig?

Je wilt online iets afrekenen maar krijgt dan de keuze: hoe wil je betalen? Misschien kies je vaak voor PayPal of iDeal, toch is de kans groot dat je ook SOFORT Banking ziet staan. Maar is deze methode wel veilig? Wat is het überhaupt? Dat leggen wij je hieronder haarfijn uit.

Wat is SOFORT?

SOFORT werkt eigenlijk hetzelfde als onze iDeal-transacties. Net als bij het Nederlandse iDeal vindt er door middel van internetbankieren een directe bankafschrijving plaats. Met name in Duitsland is SOFORT ongekend populair. Het betaalsysteem richt zich op vrijwel de gehele Europese markt en is momenteel beschikbaar in 8 landen. Naast onze oosterburen doen ze het ook erg goed in bijvoorbeeld Oostenrijk en België.

Zwart-wit overzicht logo's betaalmethodes met sofort uitgelicht in kleur

Het van oorsprong Duitse SOFORT is in 2013 samengegaan met het Zweedse Klarna. Deze bank levert financiële diensten voor webwinkels. Mogelijk ken je deze Scandinavische speler als de betaalmogelijkheid ‘achteraf betalen’ bij webshops. Ondanks het bundelen van krachten bieden SOFORT en Klarna hun producten op zelfstandige basis naast elkaar aan.

Hoe betrouwbaar is SOFORT?

We stellen je meteen gerust: SOFORT is helemaal veilig en betrouwbaar. Zo hoef je je niet te registreren, geen bankgegevens door te geven (behalve de naam van je bank aanklikken) of is er geen sprake van een tussenrekening. Je gegevens worden niet aan derden verstrekt en je bent verzekerd tegen identiteitsdiefstal en phishing (oplichting). De verwerking van de data gaat via streng beveiligde Nederlandse servers; dat voelt wel zo fijn! Tot slot voldoet SOFORT aan de veiligheidsrichtlijnen van de Europese Bankautoriteit en staan ze onder permanent toezicht van De Nederlandsche Bank.

Hoe doe ik een betaling?

Betalen met SOFORT is helemaal niet lastig! Volg simpelweg onderstaande stappen:

  • Selecteer SOFORT als betaalmethode
Overzicht betaalmethodekeuzes bij aankoop van schoenen
  • Je wordt nu naar de online betaalomgeving van SOFORT Banking geleid
  • Selecteer hier nu je land en de naam van de bank waarmee je wilt betalen
  • Log in met je bankgegevens
  • Kies vanuit je rekeningoverzicht vanaf welke rekening je je betaling wilt voldoen
Voorbeeld van het rekening selecteren met ing rekening
  • Bevestig de betaling
  • Top, geregeld! Je wordt nu teruggestuurd naar de webwinkel

Let op!

Het logo van SOFORT is oranje met een witte ‘S’ of kent enkel de oranje letters ‘SOFORT Banking’. Maar in sommige gevallen heeft het een roze achtergrond met een ander lettertype en een vredesteken. Niks om je zorgen over te maken; dit komt doordat het rozige Klarna eigenaar is.

Roze sofort logo met hand die het peace-teken maakt
Avatar van astrid
Ik weet nog goed hoe ik op jonge leeftijd zat te prutsen met HTML om een klein online dagboek wat op te leuken met roze kleurtjes. Taal, tekst en technologie horen bij mij. Soms lijken de nieuwste snufjes uitdagend, maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen het in zich heeft om hieraan plezier te beleven. Mijn grootste interesses liggen bij Apple, coderen, apps en gadgets.