Skip to content Skip to footer

De 6 beste apps om slaap te meten met Apple Watch

De Apple Watch heeft nog steeds geen eigen slaapmeet-app, maar er zijn genoeg opties van andere aanbieders die uitstekend zijn om te downloaden, waarmee je jouw slaap kunt meten. Door het grote aanbod in slaaptracking-apps is het voor iedereen mogelijk om zijn of haar slaappatroon eenvoudig bij te houden. Tot de tijd dat Apple hun eigen app invoert op de Apple Watch hebben we zeven van de beste apps op een rijtje gezet die je kunt gebruiken, dit maakt het wachten net even iets minder erg.

Lees: 5 beste hartslagapps voor je Apple Watch

AutoSleep

Dit is onze favoriet op dit moment. Zoals de naam al doet vermoeden, is het belangrijkste kenmerk van AutoSleep dat deze geheel automatisch werkt. Dit in tegenstelling tot veel van de andere sleep tracker apps die alleen aangaan wanneer je aangeeft dat je gaat slapen. AutoSleep zorgt ervoor dat je hier niet meer iedere keer aan hoeft te denken, dit maakt het een stuk nauwkeuriger dan de andere apps. Als je het vergelijkt met een normale sleep tracker die je kun gebruiken, dan zijn de resultaten nagenoeg gelijk. Dit maakt het dan ook zo’n topper.

AutoSleep geeft in een overzichtelijk scherm weer hoe je de afgelopen nacht hebt geslapen.

Slaap app autosleep

Sleep++

Sleep++ is een van de meest populaire Watch-slaapapps van dit moment. Waar zij zich op weten te richten is eenvoud, echt het minimalisme van de bovenste plank. De app heeft ongelooflijk weinig knopjes en foefjes, alles werkt aan de hand van de startknop, stopknop en de kleine blauwe grafiek die je slaappatroon weergeeft. Dat is echt alles. Net als AutoSleep kan het ook je slaapgegevens naar Apple Health exporteren, zo heb je alle data bij de hand. Daarnaast registreert het automatisch de slaap wanneer deze wordt geactiveerd met de speciale iPhone-app. Niet voor niets nummer twee op dit lijstje.

Lees: 6 apps om afstanden te meten

Pillow

Het eerste wat ons opviel aan Pillow was hoe levendig de app eruit ziet. De vele kleurtjes en de grappige grafiekjes maken het een must have voor iedereen die vrolijk op wilt staan. De app meet jouw slaap door een combinatie van beweging, geluid in de kamer en je hartslag om een slaappatroon te vormen. Net als de twee andere apps die je hierboven hebt kunnen zien is het mogelijk om deze app op automatisch te zetten. Op die manier zie je al jouw slaaprapporten en analyses wanneer je wakker wordt. Er is een premium abonnement optie die je toegang geeft tot bijkomende functies bepaalde slaapprogramma’s, echter heb je met de gratis versie meer dan genoeg om mee aan de slag te gaan.

Pillow slaaptracking app apple watch

Beddit

Beddit, voortaan eigendom van Apple, is een van de beste bedrijven die zich richt op het volgen van de slaap. De app Beddit doet meer alleen het volgen van jouw hoeveelheid slaap, deze app geeft je namelijk zeer uitgebreide analyses. Let er wel op dat deze app bedoelt is voor de mensen die overdag een dutje doen. Het is dé app voor alle mensen  die tijdens het werken door behoefte hebben aan een korte powernap. Zo kan je ervoor kiezen om 30 minuten lang even weg te dommelen. De app zal je wakker maken met een stil alarm en jouw slaap bijhouden tijdens al jouw dutjes overdag.

SleepWatch

Een andere top Apple-watch app voor het bijhouden van de slaapstand voor het slapengaan, SleepWatch houdt automatisch de tijd, hartslag en stadia van jouw slaap bij.  Deze app gaat op zoek naar “dips” in je hartslag, deze zijn van belang bij het krijgen van een gezond slaapritme. Je krijgt ook dagelijkse rapporten en slaaptrends, zo kan je precies bijhouden of jouw slaap nog wel goed is.

Slaap app sleepwatch

Sleepmatic

Als Sleep Tracker je bekend voorkomt dan is dit niet zo raar, deze app lijkt namelijk precies op de interface  van Fitbit. De app verkoopt zichzelf dan ook als een Fitbit-slaapvolgsysteem voor Apple Watch, echter zijn er wel andere verschillen. Je kunt met deze app namelijk niet jouw REM-slaap meten, al krijg je wel automatisch slaapregistratie voor ieder dutje wat je doet. Een vrij basic app die het goed doet. Niet de beste van dit lijstje, maar door de goede resultaten verdient hij toch een plekje.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.