6 apps om afstanden te meten

Er zijn genoeg situaties waarin je eigenlijk meetlint nodig hebt om, jouw tuin op te meten, of de woonkamer om te testen of die nieuwe bank wel past. Toch heb je zeker niet altijd een meetlint bij de hand en kunnen die ook nog weleens onhandig zijn. Om dit probleem toch op te lossen zijn er 6 apps om afstanden te meten, die je hiermee kunnen helpen.

Wel moet je onthouden dat alhoewel deze apps goede inschattingen geven, ze voor professionele doeleinden niet toereikend zijn en dat daadwerkelijk gereedschap wel echt nodig is.

Het AR-meetlint van de IPhone

AR-technologie, in het Nederlands ook wel toegevoegde realiteit, is het mechanisme waarop deze app is gebaseerd. Deze app vind je standaard in IOS 12 en hij maakt het mogelijk om afstand van objecten te meten zonder meetlint. De technologie van toegevoegde realiteit maakt het mogelijk om heel precies te kunnen meten. Deze technologie digitaliseert de realiteit in jouw telefoon, wat het mogelijk maakt om precieze metingen te kunnen uitvoeren. Het werkt als volgt:

  • Open de app die automatisch op jouw IPhone staat
  • Volg de instructies op het scherm en beweeg jouw telefoon
  • Verplaats de witte cirkel op het scherm naar het object wat je wilt meten
  • Druk op het plusteken
  • Beweeg jouw telefoon tot het punt waar je wilt meten
  • Druk opnieuw op het plusteken

De afmeting van het object zal nu zichtbaar zijn op jouw scherm. Hieronder hebben wij een test gedaan met de het meten van de laptop. Het is duidelijk een indicatie van de lente. De app heeft een afwijking met de daadwerkelijke lengte, gemeten met een meetlint.

Afstand meten met Meten app op iOS

AirMeasure

AirMeasure is een app die met dezelfde technologie werkt als de IPhone app, de toegevoegde realiteit. Deze app werkt ook met Android en heeft meer opties dan de IPhone heeft, zo zijn er wel drie modi om in te meten.

In de richt en schiet modus hoef je jouw telefoon enkel op het object te richten om het te meten. De luchtmethode werkt meer zoals de IPhone app waarbij je jouw telefoon van punt A naar punt B beweegt. Dan is er nog een speciale oppervlakte methode, die dus speciaal is bedoeld om oppervlaktes zoals muren of vloeren mee te meten. Toch is dit niet alles, de app heeft nog meerdere functies die superhandig kunnen zijn in additie tot het meten van objecten.

Een functie stelt je instaat om een digitaal beeld van een ruimte maken en hier meubels in toe te voegen om zo een plan te maken voor jouw interieur. Zo kun je dus ook virtuele meubels in jouw daadwerkelijke ruimte zien om te kijken of dit past en of het bij elkaar past. Je kunt zelfs een virtuele muur met foto’s maken om te controleren of alle foto’s passen en in welke maten je ze moet printen. Zo weet je zeker dat jouw fotomuur goed uitkomt.

Als laatste maakt AirMeasure het zelfs mogelijk om de hoogtes van gebouwen te meten en te controleren of hier decoraties op passen. Bovendien zijn er nog meer functies die we hier niet allemaal kunnen noemen maar die je wel allemaal kunt proberen wanneer je de app downloadt. Hieronder vind je een film hoe de app werkt.

Meer informatie kun je vinden op de site van AirMeasure.

Moasure

Moasure is een app die net iets anders werkt dan de bovenste twee, deze werkt namelijk met een bewegingsdetector in plaats van met AR. Hiermee kun je behalve lengte ook hoeken en volume meten. Dit klinkt misschien ingewikkeld maar het gebruik is erg simpel. Je hoeft de app alleen maar te bewegen tussen de punten die je wilt meten, en de waarde wordt voor je berekend. Volgens de app moet jij jouw telefoon zo snel als mogelijk bewegen om de lengte zo accuraat als mogelijk te maken. Als speciaal voordeel heeft Moasure dat je geen internet nodig hebt om ermee te kunnen meten, en je hem dus altijd kunt gebruiken.

De app is voor zowel Android als iOS beschikbaar. Meer informatie kun je vinden op Moasure.

EasyMeasure

EasyMeasure heeft weer net een andere methode om te meten, deze maakt namelijk gebruik van de camera van jouw mobiele telefoon. Dit maakt het voor EasyMeasure ook mogelijk om de afstand tussen jou en het object te meten. Om hiermee goed te kunnen meten moet je eerst de juiste hoogte kiezen waarop de camera zich bevindt en hierna de juiste modus kiezen voor het object wat je gaat kiezen. Het is behoorlijk ingewikkeld en je moet van te voren de app instellen met je eigen lengte. In onderstaande video leggen ze uit hoe dit in zijn werk gaat.

Ook deze app is beschikbaar voor zowel Android als IOS. Op de website van de maker Caramba apps vind je meer informatie.

GPS Fields Area Measure

Deze app werkt weer wat anders en is gespecialiseerd in het meten van grotere gebieden, aangezien hij werkt met gps-data. Je beweegt de app simpelweg van een punt tot het volgende punt en dan gebruikt de app gps-data om te berekenen wat hier ongeveer de lengte is, wanneer je een heel gebied rondgaat kun je ook de oppervlakte meten.

Je kunt de app vinden in Android en iOS door te zoeken op GPS Fields.

Ruler

Deze Android app is de simpelste meet app die er is en is in essentie een digitaal liniaal. Je ziet de afmetingen op jouw telefoonscherm en hiermee kun je kleine afstanden meten. Zo simpel is het, maar wel erg handig wanneer je even geen liniaal bij de hand hebt.

Met Ruler maak je gewoon een liniaal van je Android smartphone.

Liniaal maken van je Android smartphone.
Scroll naar boven