Skip to content Skip to footer

De 5 beste hartslag apps voor de Apple Watch

Iedere Apple Watch verzamelt in één dag een hele hoop data over jouw lichaam, waaronder natuurlijk de hartslag. De Apple Watch heeft een hartslagsensor en een ingebouwde hartslagmonitor die automatisch gegevens naar de gezondheidsprogramma’s op jouw telefoon doorsturen. En hoewel het voor de meeste mensen werkt, is de gezondheidsapp op je iPhone niet bepaald geavanceerd. Om het meeste uit je Apple Watch te halen raden we je aan om één van de andere hartslag apps te downloaden uit de App Store. Deze zijn namelijk een stuk uitgebreider. Wij hebben vandaag de top keuzes op een rijtje gezet, zo weet je voor welke je zou kunnen gaan! Heb je geen Apple Watch? Dan kun je ook zo jouw hartslag meten met een app.

HeartWatch

HeartWatch is een minimalistische en professionele hartslagmonitoring app waarmee je jouw hartslag op vier verschillende manieren kunt controleren. De app registreert de hartslag apart tijdens het lopen of het trainen. De applicatie werkt aan de hand van de verbinding met jouw iPhone, deze is natuurlijk nodig voor de overdracht van alle data. De app-interface is simpel en laat een soort snelheidsmeter zien op het scherm. Een klein tikje op het scherm kan je laten weten wat jouw hartslag op dat moment is. Bovendien kan je met deze de app ruim 12 weken aan data bijhouden. Op die manier kan je goed zien of jouw hartslag zich over de weken heeft ontwikkeld.

Als je hartslag stijgt of daalt tot een bepaald niveau zal de app je automatisch een melding sturen. De applicatie beschikt daarnaast over een speciale kring functie. Een volledig blauwe kring betekent dat jouw hartslag zich op een gezond niveau begint, wanneer de ring rood wordt dan is het tijd om even tot rust te komen.

Haerthwatch - hartslag meten met apple watch
@tantsissa

Heart Analyzer

Heart Analyzer is te herkennen aan de basisinterface. Het biedt drie mogelijke functies op de Apple Watch. De hoofdfunctie laat je de huidige hartslag, het daggemiddelde en de hoogste en laagste hartslag van de dag zien. De tweede functie toont de trainingsstatistieken en een derde functie laat je een HR-tabel zien met alle hartslagen van de afgelopen periode (periode is geheel zelf in te stellen). Wanneer je lang op het Apple Watch-scherm drukt dan kan je een meting aanzetten over een bepaalde periode, ideaal voor mensen die hem willen gebruiken bij het sporten. Soms krijg je een pop-up om de data over te zetten naar jouw iPhone, zo heb je alles makkelijker bij de hand.

De applicatie laat op een super eenvoudige manier alles zien op het gebied van jouw hart. Heart Analyzer gebruikt de gegevens die zijn geregistreerd door de ingebouwde gezondheidsapp op uw Apple Watch voor het uitvoeren van analyses, dit maakt het een erg precieze app. Houdt er rekening mee dat je voor de volledige functies de betaalde app zal moeten aanschaffen.

Heart Graph

Heart Graph geeft een grafische weergave van jouw hartslag, dit kan je natuurlijk wel een beetje aflezen uit de naam zelf. Je kunt met deze app grafieken voor trainingen eenvoudig in kaart brengen, op die manier weet je door je hartslag hoe hard je aan het trainen bent. De app is zeer universeel als het aankomt op het kiezen van de activiteit, je kan namelijk uit talloze soorten trainingen kiezen. Wij hebben nog nooit eerder zo’n lange lijst gezien van activiteiten waar je uit kunt kiezen.

Het overzichtsscherm laat je huidige hartslag zien in combinatie met de hoogste hartslag die tijdens de training is behaald. De applicatie is ontzettend prettig om te gebruiken, qua gebruiksvriendelijkheid is dit echt een topper. Het enige minpuntje is dat je voor een diepgaande analyse moet beschikken over de premium versie, dit kan niet zomaar met de gratis variant.

Heart graph - harslag meten op apple watch
@ Smoky Cat Software Ltd

FITIV Pulse Heart Rate Monitor

FITIV Pulse Heart Rate Monitor is een van de beste apps op de markt als het aankomt op het meten van de hartslag. De interface van de applicatie op de Apple Watch laat je hartslag in vele mogelijke varianten zien. De vele grafieken en tabellen van je hartslag zijn bedoeld om je te helpen beter en efficiënter te trainen. FITIV geeft je een duidelijk en vergelijkbaar beeld van de gezondheid van jouw hart. Het laat bijvoorbeeld zien wat je bloeddruk op een bepaald moment is. Met één klik op het scherm krijg je te zien of jouw hartslag zich in de gezonde zone bevindt. Naast deze prettige interface is de FITIV Pulse Heart Rate Monitor handig voor iedereen die deze app al eens eerder heeft gebruikt. De applicatie is ook wel aan te merken als cross-platform, er worden zelfs Android-apparaten ondersteund.

Cardiogram

Cardiogram voor Apple Watch is lijkt sterk op de ingebouwde hartslagapplicatie van de Apple Watch. Je moet voor de Cardiogram app inloggen met Facebook of met je e-mail. De interface op het Apple Watch-scherm laat een eenvoudige real-time grafiek zijn van je hartslag. De eenvoudige modus is te bedienen met één druk op de knop, op die manier zie je gelijk alle info die je nodig hebt. Hoewel Cardiogram voor Apple Watch gebruikt kan worden als een standalone toepassing zal je toch baat hebben bij het verbinden met jouw iPhone. Er zijn namelijk een paar functies van de app die alleen toegankelijk zijn in combinatie met jouw telefoon, let hier even op bij het downloaden.

Dankzij deze apps ben je in staat om op een eenvoudige wijze jouw hartslag geheel in kaart te brengen. Kies de app die het beste aansluit bij jouw persoonlijke situatie en download hem zo snel mogelijk, dit is de enige manier om meer uit jouw Apple Watch te halen!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.