Skip to content Skip to footer

Hoe kan ik een Google Agenda delen?

Via Google is het mogelijk om eenvoudig en snel een agenda aan te maken voor het hele gezin of voor bijvoorbeeld in een studentenhuis. Dit is handig, want zo kan je in één oogopslag zien wat iedereen gaat doen. 

Hoe maak ik een agenda aan?

Bij het aanmaken van een Google-account ontvang je een persoonlijke agenda, welke dus niet meteen gedeeld wordt. Voor het delen van een agenda is het verstandig om een extra agenda te creëren, zodat niet iedereen jouw persoonlijke afspraken ziet staan, zoals een bezoekje aan de tandarts. Het aanmaken van een extra agenda is eenvoudig. Als eerste ga naar Google Calender en log in met je Google Account. Onder het kopje ‘Andere agenda’s’, staat rechts een plusteken. Wanneer je hierop klikt, krijg je de optie ‘Nieuwe agenda’. Vervolgens klik je op deze optie en vul je een naam en een beschrijving in. Als je dit daarna bevestigt door op ‘Agenda maken’ te klikken, is je agenda aangemaakt.

Agenda aanmaken in google
Klik op het plusje om een extra agenda in calender te creëren.
Agenda toevoegen in google calender
Geef je agenda een naam en vul eventueel een omschrijving in.

Hoe deel ik mijn agenda met anderen?

Om je agenda te delen met anderen, klik je op de drie rondjes naast de naam van de agenda en klik je vervolgens op ‘Instellingen en delen’. Bij het kopje ‘Delen met specifieke mensen’ kan je e-mailadressen toevoegen van de personen waarmee jij een agenda wilt delen. Het is echter alleen mogelijk om personen toe te voegen die gebruik maken van Gmail-adres. De uitgenodigde personen ontvangen een mail dat ze zijn toegevoegd aan jouw agenda.

Instellingen agenda delen in google
Kies voor instellingen en delen.

Is het mogelijk om mijn agenda te delen met iemand die geen Gmail gebruikt?

Een kort antwoord: nee, het is niet mogelijk om je agenda te delen met personen, die geen Google Account hebben. Je kunt wel een ander e-mailadres invullen. Je krijgt dan onderstaande melding te zien.

Mensen uitnodigen google agenda
Een uitnodiging sturen naar iemand die geen google account heeft.

De persoon die geen Google Account heeft, krijgt een mail, dat hij is uitgenodigd voor een gedeelde agenda. Hierin staat een link vermeld om als nog een account aan te maken.

Lees: Google en Outlook agenda synchroniseren

Hoe plan ik een afspraak in?

Als je op de dag en het tijdstip klikt wanneer jij een afspraak wilt maken, geef je deze een naam en kies je onderaan in welke agenda je de afspraak wilt maken.

Afspraak plannen in google calender

Hoe kan ik deelnemen aan de agenda zonder smartphone?

Gelukkig kan je de Google agenda ook delen met mensen die geen smartphone bezitten. Je kan namelijk heel gemakkelijk de agenda instellen op een maand, zo zie je in één overzicht alle afspraken voor de komende maand. Bij het pictogram met het tandwiel krijg je die optie ‘Afdrukken’. Nu krijg je de gezamenlijke agenda uitgeprint. Als er toevoegingen en/of wijzigingen plaatsvinden kan je deze gemakkelijk handmatig in de agenda zetten.

Overzicht google calender
Een overzicht van alle afspraken in de komende maand, gewoon offline :-)

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.