Skip to content Skip to footer

De beste gratis software – 12 programma’s die je moet hebben

De beste gratis software – wie houdt er niet van? Iedereen toch! Vrijwel alle software die je nodig hebt kun je gratis verkrijgen en om jou te helpen bij het vinden van de beste versies van deze software, hebben wij een lijst samengesteld. Hier vind je alle beste gratis software voor jouw pc, in alle categorieën die je nodig hebt. Dus lees snel verder!

GIMP: Een gratis versie van Photoshop

Natuurlijk is dit niet precies hetzelfde als Photoshop, maar gratis kom je er niet dichterbij in de buurt. Met GIMP kun je heel veel wat je ook met fotoshop kunt, maar dan zonder honderden euro’s kwijt te zijn. GIMP biedt meer dan alleen filters, ook foto manipulatie is mogelijk. Als je nu twijfelt om Photoshop aan te schaffen dan wil je deze zeker eerst proberen.

Het logo van Pctipvandedag.nl bewerken in het gratis alternatief van Photoshop:

Alternatief voor photoshop

Om GIMP te downloaden ga naar: https://www.gimp.org/

Unchecky

Ironisch genoeg is dit gratis software die helpt bij het installeren van gratis software. Dit programma is eigenlijk heel simpel maar ook heel handig. Wanneer je gratis software installeert dan willen er nog weleens ongewilde programma’s meekomen. Unchecky zorgt er automatisch voor dat alle vakjes over extra programma’s niet aangevinkt zijn. Dat scheelt jou weer veel moeite.

Bekijk de video van Unchecky in actie:

Om Unchecky te downloaden ga naar: https://unchecky.com/

Lightworks: Maak Hollywood-waardige films

Lightworks is een videobewerker die daadwerkelijk is gebruikt voor verschillende Hollywood films, zoals bijvoorbeeld de Wolf of Wallstreet en het is nog gratis ook! Door zijn complexiteit is Lightworks misschien niet voor de beginnende filmbewerker, maar als je graag professioneel films bewerkt voor een lage prijs dan is dit wat je moet hebben. De eerste 7 dagen kun je de software gratis gebruiken.

Om Lightworks te downloaden ga naar: Lightworks

AVG Antivirus Free: Anti-Malware

Het is slim om jouw computer te allen tijde beschermd te hebben tegen malware, maar een anti-malware programma kan best duur zijn, toch heb je ook gratis versies. De gratis versie van AVG Antivirus werkt echt heel goed, en de gratis versie is meer dan voldoende. Testen met deze anti-malware hebben aangetoond dat het echt werk, en dat je de betaalde versie niet echt nodig hebt.

Om AVG gratis te downloaden ga naar: Gratis Antivirus software AVG

Audacity: beste gratis software om geluid te bewerken

Naast een goede videobewerker heb je soms een geluidbewerker nodig en dan moet je Audacity hebben. Stel je wilt Dj’en eens proberen, dan is het zonde om meteen een duur programma of dure apparatuur te kopen, in plaats daarvan kun je beginnen met dit programma dat zowel goed werkt als 100% gratis is.

Geluiden bewerken in audacity

Om Audacity te downloaden ga naar: https://www.audacityteam.org/

PC Decrapifier

Deze software doet alles wat je van deze software zou verwachten, het haalt alle rotzooi van jouw computer af. Soms dan verzamelt zich er zoveel rommel op jouw harde schijf dat hij vol raakt en de computer sloom werkt, dat wil je natuurlijk niet. Met deze software kun je simpel je harde schijf opschonen. Waardoor jouw computer als het goed is weer loopt als een trein.

Om de software te downloaden ga naar: The PC Decrapifier.

Steam: Het game platform

Als je een gamer bent dan ken je Steam natuurlijk al, maar als je maar heel af en toe games speelt dan is Steam misschien nieuw voor je. Steam is een gratis platform waarop jij al jouw games kan opslaan en nieuwe kunt kopen. De games zijn niet gratis, maar Steam heeft regelmatige groter uitverkopen waarbij je ook populaire games voor veel minder kunt aanschaffen.

Hieronder een video hoe je Steam kunt downloaden en installeren:

VLC: Speel alle media af die je wilt

Als je Windows 10 op jouw pc hebt geïnstalleerd dan weet je misschien wel dat je hier geen Dvd’s op kunt afspelen, wat best wel onhandig kan zijn. Gelukkig kun je met VLC dit probleem oplossen, wat dit programma staat het toe om alle soorten media af te spelen van Dvd’s tot podcasts.

Recuva: Voor alle bestanden die je kwijt bent

Ik geloof dat iedereen weleens per ongeluk een bestand is kwijtgeraakt, en dat kan heel vervelend zijn. Gelukkig kun je met het gratis programma vaak verloren bestanden nog terugvinden, zelfs wanneer jouw computer is gecrasht. Zolang de hard drive nog soort van in orde is kun je bijna altijd wel bestanden terugkrijgen.

Om Recuva te downloaden ga naar: Recuva.

Microsoft Skype: Voor gratis bellen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als mijn belminuten op zijn dan kies ik altijd voor Skype. Skype staat het toe om gratis te bellen met mensen die ook Skype hebben en dit kan zelfs met videobeeld als je wilt. Je kan het ook op jouw telefoon zetten als app en zo waarschijnlijk wel geld besparen.

Met Skype kun je ook met meerdere mensen tegelijk bellen:

Groepsgesprek in skype

Om Skype te downloaden ga naar: Skype.

Evernote: Notities maken

We moeten allemaal notities maken en een kladblok is echt niet altijd optimaal, want soms moet je gewoon al jouw notities bij elkaar hebben. Met Evernote kun je gratis al jouw digitale notities organiseren zodat je ze nooit meer kwijtraakt.

Google Docs: De gratis tekstverwerker

Veel van ons gebruiken Word, wat natuurlijk een topprogramma is, maar niet gratis. Wanneer je nog geen Word hebt dan kun je ook voor Google Docs kiezen, wat ook enkele andere voordelen heeft. Zo worden de documenten automatisch opgeslagen en raak je ze nooit kwijt, bovendien kun je ze met anderen delen en tegelijkertijd in hetzelfde document werken.

Bekijk de video over de mogelijkheden van Google Docs:

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.