Skip to content Skip to footer

10 programma’s om verwijderde foto’s terug te halen

Altijd al gedacht dat je eenmaal verwijderde foto’s of bestanden voor eeuwig kwijt ben? Je hebt het helemaal mis. Bestanden waarvan je denkt dat je ze hebt verwijderd, zijn namelijk vaak nog steeds aanwezig op je harde schijf, usb- stick, smartphone enzovoort. Hier volgen tien programma’s waarmee je verwijderde bestanden eenvoudig kunt herstellen.

Recuva

Recuva is zonder twijfel een van de allerbeste gratis programma’s om gegevens terug te halen die er is. Recuva kan bestanden herstellen van harde schijven, externe schijven (USB-drives, enz.), maar ook van dvd- en cd- schijven en geheugenkaarten. Recuva kan zelfs de verwijdering van bestanden van je iPod ongedaan maken.

Het belangrijkste wat je moet doen, wanneer je per ongeluk een bestand verwijderd, is Recuva starten. Recuva werkt niet wanneer de schijf is geformatteerd of wanneer het bestand is overschreven door het installeren van een programma.

Na het installeren, kun je aangeven wat voor soort bestand je wilt herstellen:

Verwijderde foto's terughalen met recuva

Puran File Recovery

Puran File Recovery is een van de betere gratis programma’s op het gebied van gegevens herstellen. Het programma is zeer gebruiksvriendelijk. Het scant elk station dat Windows ziet en heeft veel geavanceerde opties. Puran File Recovery staat vooral bekend om de ongekende hoeveelheid bestanden die het programma terug kan halen, waaronder zelfs verloren partities die nog niet zijn overschreven.

Disk Drill

Disk Drill is een uitstekend programma voor gegevensherstel, niet alleen vanwege de functies, maar ook vanwege het grote gebruiksgemak. Disk Drill kan onder andere: voorbeelden van afbeeldingsbestanden weergeven (voordat ze worden hersteld), scans pauzeren, partities herstellen, een volledige schijf ‘back- uppen’, en bestanden filteren op datum of grootte.

Glary Undelete

De grootste voordelen van Glary Undelete zijn de overzichtelijke weergave in de stijl van Windows Explorer en de indicatie (per bestand) hoe waarschijnlijk een succesvol bestandsherstel zal zijn. Een nadeel van Glary Undelete is dat je het programma eerst moet installeren, voordat je het kunt gebruiken. Het vraagt je tevens om een werkbalk te installeren (die je natuurlijk kunt weigeren).

Een overzicht van de bestanden, die Glary heeft gevonden en kan herstellen:

Verwijdere foto's herstellen met glary undelete

Soft Perfect File Recovery

SoftPerfect File Recovery is een standalone bestand van vijfhonderd kB en neemt dus maar weinig ruimte in beslag. Daardoor kun je bestandsherstel bijvoorbeeld al uitvoeren vanaf een usb-stick. SoftPerfect File Recovery is een uitstekend programma en zeer gebruiksvriendelijk. Het is heel gemakkelijk om te zoeken naar herstelbare bestanden.

EaseUS Data Recovery Wizard

EaseUS Data Recovery Wizard is eveneens een geweldig programma om verwijderde bestanden terug te halen. EaseUS Data Recovery Wizard kan bestanden ongedaan maken van: harde schijven, optische stations, geheugenkaarten, iOS- apparaten en vrijwel alle andere apparaten die Windows ziet als opslagapparaat. Het herstelt trouwens ook partities.

Wise Data Recovery

Het programma is zeer snel geïnstalleerd en scant een computer in recordtijd. Een instant- zoekfunctie zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk kunt zoeken naar verwijderde bestanden. De kolom ‘herstelbaarheid’ geeft aan hoe groot de kans is dat een verwijderd bestand kan worden teruggehaald.

Restauration

Het mooiste aan Restauration is hoe ongelooflijk eenvoudig het is om bestanden te herstellen. Er zijn geen cryptische knoppen of ingewikkelde procedures voor nodig om bestanden terug te halen. Alles wat je nodig hebt, is te vinden in het, zeer overzichtelijk weergegeven, programmavenster.

Free Undelete

De naam Free Undelete spreekt voor zich: het is gratis en het maakt verwijderde bestanden ongedaan. Het lijkt erg veel op de programma’s die hiervoor aan bod zijn gekomen. Het grote voordeel van Free Undelete is dat het een zeer overzichtelijk programma is: bestanden die beschikbaar zijn voor herstel worden bijvoorbeeld niet getoond in een grote, onoverzichtelijke lijst.

ADRC Data Recovery Tools

Bestandsherstel met dit programma is ongecompliceerd en kan zonder problemen worden gehanteerd door de gemiddelde computergebruiker. DRC Data Recovery Tools is een op zichzelf staand programma van slechts 132 kB. Hierdoor is het geschikt voor alle soorten media waarvan je bestanden wilt terughalen.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.