Skip to content Skip to footer

Waar moet je op letten als je een game-laptop koopt

Het kan lastig zijn om alle specificaties van een game-laptop na te lezen als je niet precies weet waar je op moet letten. Van een hele lijst met technische termen kun je behoorlijk in de war raken. Wil je als ouders voor je tiener als cadeau een game-laptop kopen dan kun je het zweet behoorlijk uitbreken. Maar waar moet je als leek nu precies op letten, wil je geen miskoop doen en je puber hevig teleurstellen met het verkeerde model.

Weet hoe je moet zoeken

Vaak start de zoektocht naar een computer of een game-laptop als eerste op internet met de populaire zoekmachine Google. En daar begint het probleem al. Je krijgt werkelijk miljoenen zoekresultaten voorgeschoteld. Vaak zijn de advertenties die als eerste verschijnen juist niet de partijen die de beste aanbieding hebben. Het kan heel verleidelijk zijn om dat wel te doen, maar kijk liever naar de ´niet-betaalde´ resultaten. Kijk ook verder dan de eerste pagina van Google of zoek op plaatjes naar een bepaald model. Dan stuit je vaak op een veel betere aanbieding.

Zie je het niet zitten om precies alles uit te pluizen dan is het handig om vooral reviews te lezen zodat je weet hoe anderen over een bepaalde game-laptop denken. Daarnaast zijn er een paar specificaties waar je niet omheen kunt. Zorg dat het betreffende model een grote harde schijf heeft van minimaal 1 terabyte. Als tweede is het belangrijk dat er een snelle grafische kaart aanwezig is zodat alle beelden vloeiend en zonder haperingen op je beeldscherm verschijnen. Niet het minst belangrijke is het type processor wat onder de ‘motorkap’ zit. Aan te raden is toch minstens voor een Intel Core i7 processor te kiezen.

Jongen met hoodie op en mondkap voor zit achter een game-laptop te spelen en heeft headphones op

Welk merk game-laptop

Ga je een game-laptop kopen dan is het verstandig om voor een bekend merk te gaan. Deze bieden namelijk vaak de beste garantie en service en ontwikkelen meerdere types en zijn meestal de eerste met nieuwe technieken en software. Een HP laptop is zo’n merk wat ook een uitgebreide keuze aan goede printers heeft. Die kun je tegenwoordig draadloos aansluiten via bluetooth op je laptop en ook via de app op je mobiele telefoon kun je in een handomdraai printen.

Laptop-opties

Kijk bij de aankoop van een laptop als eerste waarvoor je die gaat gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld studie, werk, of een hobby als video of fotografie zijn. Ben je als forens of student met de trein onderweg, dan wil je dat je laptop niet te zwaar is, en een lange accuduur heeft. Vaak hoef je hierop geen zware software te draaien als je alleen maar met Excel of word werkt. Goede wifi of bluetooth is onontbeerlijk als je veel in de cloud werkt.

Ga je grafisch werk doen of video’s monteren dan heb je extra rekenkracht nodig waarvoor je een stevige processor en een goede grafisch kaart nodig hebt. Een grote harde schijf met veel opslagruimte mag dan niet ontbreken om eventuele grote bestanden en software pakketten als Adobe Première of Photoshop op te kunnen zetten.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.