Skip to content Skip to footer

Waarom elke gamer wel een game PC zou moeten hebben staan

Gaming is in. Het is tegenwoordig voor zowel mannen als vrouwen geen schande meer om te bekennen dat ze in hun vrije tijd graag games spelen. Dat kan natuurlijk op verschillende apparaten, want er bestaan verschillende game consoles om uit te kiezen en er is natuurlijk ook nog de PC. We vertellen waarom je als gamer eigenlijk het beste voor een game PC kunt gaan in plaats van een console.

Functioneler dan een game console

Het praktische aspect van een gaming PC is dat hij het spelen van zware games ondersteunt, maar dat dit niet het enige is wat je ermee kunt. Al je andere computerzaken kun je natuurlijk ook gewoon op deze computer doen. Tekst verwerken, browsen op het internet, foto’s opslaan kan gewoon. Bij game console zoals de Xbox of de Playstation heb je dat voordeel niet en heb je er alsnog een computer bij nodig. Dat maakt een gaming PC een verstandige keuze voor gamers.

Goedkoper op de langere termijn

Het is een feit dat een game PC kopen duurder is dan een console kopen. Maar op de langere termijn ben je goedkoper uit met een gaming PC. Consoles worden iedere paar jaar opgevolgd door een nieuwe versie, waardoor er ook weer nieuwe spellen komen die alleen op dat nieuwe apparaat te spelen zijn. Je wordt zo gedwongen om hele nieuwe console te kopen en de oude af te danken. Een game PC is gemakkelijk te upgraden door hardware te vervangen, waardoor je er veel langer mee kunt doen. Ook kun je je gaming PC al ‘toekomstbestendig’ samenstellen, bijvoorbeeld op Computer-bestel.nl, door meteen de nieuwste en beste hardware te kiezen.

PC games worden sneller afgeprijsd

Een game computer is leuk, maar je moet natuurlijk wel games kopen om erop te kunnen spelen. De gemiddelde prijs van PC games daalt sneller dan van spellen voor consoles. Veel vaker zijn er mooie aanbiedingen waar je gebruik van kunt maken door games met een flinke korting te kopen. Bijvoorbeeld op het gameplatform Steam. Maar ook op GOG, Amazon, Green Man Gaming, Gamersgate en Humble kun je soms profiteren van mooi aanbiedingen voor afgeprijsde PC games. En dat gaat echt niet alleen om simpele of oude games, maar ook om het grotere werk.

Dit is de 1 bij het artikel: waarom elke gamer wel een game pc zou moeten hebben staan.
Opstelling gaming pc

Meer titels en beter voor bepaalde genres

Voor de PC is een veel grotere hoeveelheid verschillende games beschikbaar dan voor individuele consoles. Ook zijn bepaalde genres gewoon veel geschikter voor een desktop game computer dan een game console. Dat geldt bijvoorbeeld voor MMO’s, RTS games en strategische spellen. Deze kun je meteen controller veel minder makkelijk spelen dan met een muis en een toetsenbord.

Controllers kunnen ook werken op de PC

Natuurlijk zijn er ook veel gamers die gewoon het liefst van alles een controller in de hand hebben tijdens het gamen. Voor hen kan gamen op een PC onwennig aanvoelen. Maar het is wel zo dat vrijwel alle controllers ook gewoon op een PC aan te sluiten zijn. Die van de PS4 of Xbox One werken op een PC en ook de DualShock-controller van de PlayStation 5 kan gebruikt worden op de PC. Je hebt dus altijd nog de optie om een losse controller te kopen en daarmee op de PC te gamen.

Genoeg redenen dus om als gamer te overwegen voor een game PC te kiezen in plaats van een console. Je moet er misschien wat langer voor sparen dan voor een nieuwe console, maar daar staan dus ook een hoop voordelen tegenover.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.