Skip to content Skip to footer

De beste voice recorder apps voor Android

Een van de standaard apps die tegenwoordig aanwezig is op Android telefoons, is de voice recorder app. Hiermee kun je waar en wanneer je maar wil geluid opnemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan omgevingsgeluid of gesprekken. Mocht je de functies van de voice recorder die standaard op jouw telefoon zit niet prettig vinden, dan zijn dit de beste voice recorder apps voor Android die je kunt downloaden in de Playstore.

Easy Voice Recorder

Easy Voice Recorder is precies zoals de naam het aangeeft: een makkelijk te gebruiken voice recorder zonder poespas. In de app zijn twee opties: opnemen en beluisteren. Daarnaast deel je de opgenomen audio makkelijk via de deelknop. Daarnaast kun je nog ruis en echo in je audio verminderen. Handig wanneer je in een rumoerige setting iets opneemt. Je downloadt de app hier.

Easy voice recorder app voor android

Hi-Q Mp3 Rec (Gratis)

Ook Hi-Q Mp3 Rec is een prima voice recorder. Het nadeel van de gratis versie is echter dat je maximaal 10 minuten aan één stuk kunt opnemen. Bij deze app kun je wel het een en ander instellen wat van belang is voor de kwaliteit van je audio. Bijvoorbeeld in welk formaat de audio wordt opgeslagen (Mp3, WAV, M4A, OGG of FLAC), en hoeveel KBPS er per minuut opgeslagen worden. Ook het aantal decibel kun je aanpassen. Dit is vooral handig wanneer je iets van een afstandje opneemt of iemand die heel zacht praat. Je downloadt de app hier hier.

Lees: afstanden meten met je smartphone

BandLab

BandLab is niet alleen een voicerecorder, maar een social media app die speciaal voor muzikanten en muziekliefhebbers ontwikkeld is. Je kunt er namelijk je stem (of ander geluid) mee opnemen maar ook muziek in elkaar zetten met de keuze uit meer dan 100 verschillende instrumenten. Heb je zelf al een muziekbestand gemaakt? Dan kun je dat ook in de app inladen. Met de voice recorder optie kun je zelf bijvoorbeeld zang opnemen en hier meteen een filtertje overheen zetten, zoals een jaren 70 balade sound. Je downloadt de app hier.

Lees: De beste muziek apps voor Android

Smart Recorder

Smart Recorder heeft vooral een mooie interface. Vanwege de simpliciteit van de app word je niet afgeleid door allerlei toeters en bellen. Hoewel de puntjes die de geluidssterkte aangeven er mooi uitzien, kan men wellicht de voorkeur geven aan een geluidsgolf. Je kunt je opgenomen audiobestanden makkelijk terugluisteren onder ‘recordings’ dat zeer duidelijk aangegeven staat rechtsonder in je scherm. Je downloadt de app hier.

RecForge II

RecForge II heeft een groot aantal opties voor het opnemen van audio. In deze app kun je het opnameformat kiezen, het aantal Db’s instellen, kiezen op welk apparaat je de audio afspeelt én je kunt bepaalde stukken audio loopen (dus steeds opnieuw laten afspelen) en versnellen of vertragen. Daarnaast kun je in de app zelf meteen knippen en croppen. Zo heb je altijd het juiste stukje audio bij de hand. Het eindproduct deel je vervolgens makkelijk met de deelknop naar allerlei kanalen. Je downloadt de app hier.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.