Skip to content Skip to footer

Zo kun je het snelkeuzemenu in Android veranderen

Het snelkeuzemenu op je smartphone is heel handig: je hebt je telefoon, smsjes, browser en camera onder één druk op de knop zitten. Maar was als je nou nooit je smsjes leest? (want wie smst er tegenwoordig nou nog?) Dan wil je misschien je snelkeuzemenu aanpassen. Dit is hoe je het snelkeuzemenu in Android kunt veranderen

Het snelkeuzemenu veranderen

Het toevoegen of verwijderen van een app uit je snelkeuzemenu is relatief simpel. Waarschijnlijk zul je eerst plaats moeten maken voordat je een nieuwe app hieraan toe kunt voegen. Dit doe je door je vinger op de app te plaatsen en de app een paar seconden ingedrukt te houden. Nu kun je de app bewegen en de nieuwe locatie ervan bepalen. Bovenin je startscherm komt nu de optie te staan ‘verwijderen van startscherm’. Sleep de app hier naartoe. Als deze balk rood kleurt, laat je de app los en voilà! Hij is verdwenen. Dit betekent overigens niet dat je de app in zijn geheel verwijderd hebt, maar dat je hem simpelweg uit je snelkeuzemenu verwijderd hebt. Je vindt de app nog steeds terug onder de categorie ‘apps’ op je telefoon.

Het plaatsen van een app in je snelkeuzemenu werkt net zoals het verwijderen. Ga naar ‘apps’ en selecteer de app naar keuze door deze ingedrukt te houden. Nu verschijnt er bovenaan je scherm de optie ‘toevoegen aan startscherm’. Sleep de app hier naartoe en plaats hem op de gewenste plek op in je snelkeuzemenu. Zo simpel kan het snelkeuzemenu veranderen in Android zijn!

Hieronder hebben we bijvoorbeeld de camera app toegevoegd aan het snelmenu.

Android snelmenu aanpassen

Lees: de 5 beste widgets voor Android

Apps toevoegen aan je startscherm

Je kan natuurlijk ook meerdere apps toevoegen aan je startscherm als je niet genoeg ruimte hebt in je snelkeuzemenu. Omdat hier vaak maar vier apps naast elkaar passen, is de keuze hiervoor nogal beperkt. Maak daarom bijvoorbeeld een geheel nieuwe pagina aan waar je de apps neerzet die je het vaakst gebruikt. Je voegt een nieuwe pagina toe door op een willekeurige plaats in je startscherm je vinger te plaatsen en hem een paar seconden ingedrukt te houden. Nu kun je bladeren door meerdere pagina’s of een nieuwe pagina toevoegen. Swipe opzij totdat je een wit vlak met een plusje ziet. Door op het plusje te tikken maak je een nieuwe pagina aan. Hierop kun je nu apps plaatsen. Dit werkt volgens hetzelfde principe als hierboven beschreven. Zo heb je al je favoriete en meest nuttige apps altijd bij de hand! Je kunt nu natuurlijk meerdere pagina’s aanmaken en hierop bijvoorbeeld al je social media apps of je fotoapps plaatsen!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.