Skip to content Skip to footer

Fotobewerking apps: dit zijn de 5 beste

Maak je graag foto’s met je telefoon? Natuurlijk! Wie niet? Tegenwoordig zijn telefoons uitgerust met fantastische camera’s en ze zijn zeer makkelijk in gebruik. Maar bewerk je je foto’s weleens? En sla je zo ook op in de cloud, bijvoorbeeld via Google Photos? Als je dat nu nog niet doet, is dat zeker een goed idee om dat in de toekomst wel te gaan doen. Met deze handige fotobewerking apps kun je jouw foto’s er net wat beter uit laten zien door ze de finishing touch te geven. Vandaag gaan we met je kijken welke apps hiervoor het beste zijn.

Snapseed (Android & iOS)

Snapseed is een gratis app met een zeer uitgebreid scala aan mogelijkheden. Het richt zich dan ook wat meer op serieuze fotograaf. Naast de standaard opties zoals het verkleinen of roteren van een afbeelding heb je opties als Curves waarmee je de belichting aan kunt passen of White Balance waarmee je de witbalans aan kunt passen. Het handige van deze app is dat je niet per se de hele afbeelding hoeft te bewerken. Je kunt er ook voor kiezen om slechts een gedeelte van de afbeelding te bewerken. Daarnaast kun je iedere bewerking makkelijk ongedaan maken. Deins jij niet terug voor vele mogelijkheden en zie je jezelf als een geavanceerde gebruiker? Dan is deze app zeker wat voor jou!

Fotobewerking apps
Dit is slechts een klein deel van de mogelijkheden, je hebt nog veel meer opties in snapseed.

Adobe Photoshop Camera (Android & iOS)

Adobe Photoshop Camera is een gratis app. Heb je weleens Photoshop op je computer gebruikt? Dan weet je dat het een zeer goed programma is, maar dat het ook weleens lastig kan zijn in gebruik. Dat is met Adobe Photoshop Camera niet het geval. Het is makkelijk in gebruik en het leuke van deze app is het gebruik van de zogenaamde ‘Lenses’. Dit zijn special effects die je aan foto’s toe kunt voegen. En ja, dat kan met veel apps, maar wat het hier zo speciaal maakt is dat het automatisch in jouw foto detecteert wat voor objecten er zijn. Heb je een foto gemaakt van bijvoorbeeld de lucht? Dan kun je alleen de lucht aanpassen zonder de rest van de afbeelding te bewerken. Je kunt de lucht veranderen van kleur of zelfs de wolken helemaal verwijderen.

Pixlr (Android & iOS)

Beschouw jij jezelf meer als een casual fotograaf? Dan is Pixlr zeker wat voor jou! Pixlr is namelijk erg simpel in gebruik. Je kunt makkelijk een foto de finishing touch geven door wat simpele bewerkingen te doen om vervolgens jouw foto direct op social media te plaatsen. Daarnaast beschikt de app over een uitgebreide bibliotheek vol special effects, filters en borders die je aan jouw foto toe kunt voegen. Je kunt collages maken en preset layouts gebruiken. Een belangrijke kanttekening bij deze app is wel dat ie niet helemaal gratis is. Je kunt kiezen voor een gratis variant met advertenties of een betaalde variant (€1,99 per maand of €11,99 per jaar) zonder advertenties en extra stickers, borders en lettertypes).

Dit is de 1 bij het artikel: fotobewerking apps: dit zijn de 5 beste.
Pixlr heeft een simpele gebruikersinterface en je kunt er leuke collages mee maken.

VSCO (Android & iOS)

Ben jij niet zo van al de special effects en filters en wil je jouw foto’s mooi, simpel en natuurgetrouw bewerken? Dan is VSCO zeker wat voor jou! Het is een app waarmee je de standaard fotobewerkingen uit kunt voeren, zowel het aanpassen van helderheid en contrast. Maar daarnaast kun je ook zaken als witbalans, ISO en belichting aanpassen. Heb jij een reeks van bewerkingen gevonden die goed past bij de meeste van jouw foto’s? Dan kun je deze reeks ( in de app heet het een ‘recept’) opslaan als een preset. Hierdoor kun je met een druk op de knop deze reeks van bewerkingen uitvoeren op jouw foto. Al deze functies kun je uitvoeren met de gratis variant van deze app. Wil je echter ook video’s bewerken, tutorials bekijken en nog meer bewerkingsmogelijkheden? Dan kun je VSCO kopen voor €19,99 per jaar.

Google Photos (Android & iOS)

Google Photos is de laatste, maar misschien ook wel een van de beste fotobewerking apps op deze lijst. Niet omdat deze de meest uitgebreide functies heeft. Integendeel: je kunt simpele dingen als helderheid, belichting en contrast aanpassen, maar echt uitgebreide functies uitbreken. Het is juist zo goed omdat het iets doet wat alle andere apps niet doen, namelijk al jouw geliefde foto’s opslaan in de cloud! Als je weleens je foto’s verloren bent omdat je telefoon stuk ging, dan weet je hoe belangrijk dit kan zijn. Een ander voordeel is dat je dus alle foto’s kunt bekijken op al jouw apparaten. Je krijgt 15 GB aan data gratis. Wil je meer? Dan kun je 100 GB nemen voor €1,99 per maand of 200 GB voor €2,99 per maand via deze link.

Dit is de 2 bij het artikel: fotobewerking apps: dit zijn de 5 beste.
Het belangrijkste voordeel van google photos is de ruime opslag voor al jouw foto’s.

Conclusie

Er zijn zoveel fotobewerking apps die jou kunnen helpen bij het bewerken van jouw foto’s. Dat maakt dat het best lastig kiezen is. Met deze 5 tips hopen we je een eind op weg geholpen te hebben. Houd je het graag simpel? Kijk dan naar Pixlr. Gebruik je graag filters? Dan is Adobe Photoshop Camera of Snapseed een goede keuze voor jou. Wil je graag veel opties en een app die professioneel aanvoelt? Dan ben je bij VSCO aan het juiste adres. En wil je graag veel gratis opslag in de cloud? Dan kun je niet om Google Photos heen. Zoals je ziet is er voor ieder wat wils en kun je uiteraard ook meerdere apps gebruiken, bijvoorbeeld VSCO voor de uitgebreide opties en Google Photos voor de opslag. We wensen je veel plezier met foto’s nemen en bewerken!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.