Apps om foto’s te bewerken

Wil jij een leuke foto bewerken en nóg aantrekkelijker maken? Iedereen kan het doen met behulp van smartphone-apps die beeldbewerking mogelijk maken. Met een paar klikken pas je de belichting aan of pas je een leuke filter toe. In dit artikel zullen we ingaan op de handigste en meest uitgebreide apps voor beeldbewerking.

Adobe Photoshop Express

Als eerste niet te missen app komt uit de stal van het welbekende Adobe. Deze ontzettend uitgebreide app is onmisbaar wanneer je op zoek bent naar een applicatie om makkelijk foto’s aan te passen en je creativiteit de vrije loop te laten.

De app beschikt over talloze filteropties, stickers en ook het formaat van de foto kan aangepast worden voor bijvoorbeeld een Facebookomslag, Instagram Post of Twitterheader. Ook het maken van een collage kan binnen deze app. De app is te gebruiken op zowel Android als iOS-apparaten.

Snapseed

Snapseed is wederom ook een hele uitgebreide app voor beeldbewerking en mag in dit overzicht dus niet ontbreken. Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid heeft deze app de voorkeur ten opzichte van Adobe Photoshop Express en de opties zijn iets breder. Naast standaard filters kan de app verschillende stijlen toepassen op foto’s, die ook aanpasbaar zijn. Een tekst toevoegen is simpel met Snapseed en ook de beeldverhouding is makkelijk aan te passen. Je kunt Snapseed gebruiken voor Android en iOs smartphones.

Photolayers

Wil je graag een plaatje in een plaatje toveren? Met de app Photolayers is dat geen probleem. De app is ontzettend gebruiksvriendelijk en met een paar simpele tikken heb je een plaatje uitgesneden en verplaatst naar een andere foto. De app bevat advertenties en is gratis te downloaden in de Google Play Store. Een alternatief voor iPhone is het betaalde Enlight.

PIP Camera

Als je helemaal los wilt gaan en de meest wonderlijke creaties voor ogen hebt, dan is PIP Camera wellicht een optie voor jou. Je kunt je selfie het middelpunt maken van een fidgetspinner, jezelf in een ballon plakken of je geliefde in een champagneglas. De app kan naast dit soort geinige toepassing ook een collage maken en voorzien in elegante filters, zodat je leuke effecten kunt toepassen. Pip Camera bevat reclame en is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

PicsArt

Zin om je creatie te delen met de in-app community en te laten beoordelen? Dan ben je bij PicsArts aan het juiste adres. In de app tref je talloze filters, lensflares, stempels en kaders aan om een zo gaaf mogelijk plaatje te maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of de app heeft het. Er is een gratis versie die ontzettend uitgebreid is. Er is ook de mogelijkheid om nóg meer functies voor beeldbewerking in de app aan te schaffen. De app is beschikbaar voor iOS toestellen en Android smartphones.

Bonustip

Zou je feedback willen ontvangen over je fotografie vaardigheden, dan zou je je kunnen aansluiten bij Foap of GuruShots. Beide smartphone-apps bieden challenges waarbij je leuke prijzen kunt winnen!

Laatste tips

Hard reset Samsung? Zo doe je dat!

Een hard reset voor je Samsung uitvoeren kan in enkele gevallen uitkomst bieden voor problemen. Het is bijvoorbeeld handig wanneer je smartphone...

Laptop voor school nodig? Hier moet je op letten!

Tijdens je studie en op school kun je niet meer zonder laptop. Aan het begin van elk studiejaar vliegen laptops dan ook...

Online een cv maken volg deze simpele stappen

Je bent op zoek naar een baan of bent aan het rondkijken naar een andere functie. Bij vrijwel iedere sollicitatie moet je...

Duplicate content: de sluipmoordenaar op je website

Je hebt grote hoeveelheden content op je website, maar de ranking op Google is belachelijk laag. Hoe kan dat? Er staat toch...

Computer opschonen – doorloop deze simpele stappen

Er komt een moment dat het nodig is op je computer op te schonen, want hij is traag. Hier heeft bijna iedere...

Ook interessant

Plaats een reactie

Please enter your comment!
Please enter your name here