Skip to content Skip to footer

Belangrijk overzicht: Viaplay problemen, uitleg en opzeggen

Viaplay is ondertussen al een tijd beschikbaar in Nederland. Voornamelijk Formule 1 is een veelbekeken sport op de streamingsdienst, net zoals de Premier League en darten. Toch liepen en lopen kijkers tegen nogal wat problemen aan. Wij zetten in dit overzichtsartikel alles op een rijtje: van problemen mét hun oplossingen tot het opzeggen bij Ziggo of KPN en een uitleg over wat deze streamingdienst nou precies is en inhoudt. Let’s go!

Problemen met Viaplay

Afstandbediening wordt vastgehouden en wijst naar tv-scherm waarop groot viaplay staat

Wij hebben eerder geschreven over veelvoorkomende problemen in ons artikel ‘Viaplay in ons artikel Mijn Viaplay werkt niet! 6 problemen en hoe je ze oplost‘. Uiteraard hebben we ook de mogelijke oplossingen besproken. De 6 benoemde problemen die je in deze post terugvindt én oplost zijn:

  1. App is niet te vinden in de Google Play Store
  2. Slecht beeld: kwaliteit is slecht, het hapert, het schokt of het beeld is geheel zwart
  3. Je stream blijft hangen of bufferen
  4. Viaplay werkt niet op je tv
  5. Streamen via je Chromecast lukt niet
  6. Je krijgt een error bij het opstarten van een tweede scherm

Problemen met ondertiteling

Viaplay logo met in het donker op de achtergrond allerlei serie- en filmthumbnails

Als je ondertiteling niet klopt moet je bij een ander artikel van ons zijn: ‘Viaplay ondertiteling klopt niet: zo los je de problemen op‘. We bespreken alle moeilijkheden:

  1. De ondertiteling kan niet worden gewijzigd
  2. Je hebt last van een zwarte balk
  3. De ondertiteling is helemaal niet aanwezig
  4. De ondertiteling verdwijnt plotseling

In onze post geven we oplossingen en/of ‘work-arounds’ voor allerlei apparaten: smartphones, smart-tv’s, tablets, laptops, computers en meer. We vergeten ook Chromecast en mirrorcasting niet.

Viaplay & Ziggo

Viaplay en je Ziggo-abonnement: hoe zit dat?

Een belangrijk stuk waarin we de combinatie met een Ziggo-abonnement uitleggen. Het gaat hier over het bestellen van Viaplay via Ziggo online of de Mijn Ziggo app, maar ook over het opzeggen bij Ziggo en daarnaast bespreken we hoe je je account deelt met anderen en wat je moet doen als je je inloggegevens kwijt bent. Zowel de Mediabox Next en Next Mini komen aan bod, maar het streamen via Airplay of Chromecast wordt ook niet vergeten. Tot slot leggen we uit hoe en waar je de app kan vinden op je smart-tv, smartphone, tablet of mediaspeler.

Opzeggen bij Ziggo en KPN

Viaplay en ziggo-logo's met op de achtergrond een formule 1 auto

Genoeg mensen die van de streamingsdienst af willen. Mogelijk door bovenstaande problemen, bezuinigingen of simpelweg omdat het aanbod toch niet is wat je hoopte of verwachtte. Met name het opzeggen van het pakket bij een Ziggo-abonnement is onduidelijk. We hebben een artikel over het opzeggen en nemen hierin ook KPN mee. Je vindt het hier: Je Viaplay-abonnement opzeggen bij Ziggo of KPN: dat doe je zo!

Nog meer vragen over of problemen met Viaplay?

Laat het ons weten. Wij helpen je graag via de mail en/of schrijven een artikel met uitleg. Neem hier contact met ons op of stuur direct een mail naar info@pctipvandedag.nl.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.