Skip to content Skip to footer

Online een cv maken volg deze simpele stappen

Je bent op zoek naar een baan of bent aan het rondkijken naar een andere functie. Bij vrijwel iedere sollicitatie moet je naast een motivatie(brief) ook een curriculum vitae aanleveren bij het bedrijf. In eerste instantie is dit misschien wel het belangrijkste document, waar de werkgever ook als eerste naar zal kijken. Voor veel mensen beginnen hier al de hoofdbrekers en de zorgen. Die eerste indruk is zo ontzettend belangrijk. Hoe zorg je ervoor dat jouw cv een positieve indruk achterlaat bij de werkgever? Het maken van een online cv kan je hier goed mee helpen.

Wat is een online cv?

Bij het maken van een cv kan je zelf aan de slag gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om je deze online te maken. Het maken van een online exemplaar betekent echter niet dat je deze enkel online kunt zien, ook deze is gewoon uit te printen om fysiek mee te geven aan een werkgever. Bij het maken van een online cv maak je gebruik van een sjabloon waarin de grote lijnen al zijn opgemaakt. Het enige dat jij nog hoeft te doen, is deze te personaliseren. Door het invullen van je gegevens, je studies, je werkervaring en wat je verder wilt vermelden, maakt dat het uiteindelijk jouw eigen en unieke cv wordt.

Verschillende soorten cv sjablonen
Verschillende sjablonen voor jouw ideale cv

Waarom jouw curriculum vitae online?

Waarom zou ik dit allemaal online moeten maken, hoor ik je denken. Je cv is de eerste indruk die je achterlaat bij je potentieel nieuwe werkgever. Zelf aan de slag gaan met een cv zal in sommige gevallen ook prima kunnen. Bij het online opmaken weet je zeker dat de lay-out en de indeling op de juiste manier is opgesteld. Je kiest zelf een sjabloon dat bij jou past en de rest vul je zelf in. Dat is het enige dat je hoeft te doen, eenvoudiger kan bijna niet. Waarom zou je er zelf al die energie en tijd in steken als je online binnen een mum van tijd dezelfde of misschien zelfs wel een beter cv kunt opstellen?

Lees: 3 tips voor online teksten

Wat komt er allemaal op zo’n online cv te staan?

Eigenlijk is een online cv hetzelfde als een ‘normale’ cv die je zelf van scratch af aan hebt opgemaakt. Zo kies je ook gewoon zelf welke informatie er wel en niet op komt te staan. Het meest belangrijke is natuurlijk dat het een cv een goed beeld geeft van wie jij bent en wat jij kunt, of deze nu online opgemaakt is of niet. Het is belangrijk dat je wat algemene informatie over jezelf geeft. Denk hierbij aan je woonplaats, je naam, eventueel of je een rijbewijs hebt of niet en je contactgegevens. Zorg voor een (mobiel) telefoonnummer waar je goed op te bereiken bent en een e-mailadres. Naast de gebruikelijk informatie (studies en werkervaring), kan jij je cv ook nog persoonlijker maken door een korte tekst over jezelf te schrijven of bijvoorbeeld een aantal relevante hobby’s te benoemen.

Tegenwoordig zijn er verschillen websites en bedrijven waar je al tegen een kleine vergoeding een online cv op kunt stellen. Ben jij dus aan het stressen over het opmaken van je curriculum vitae, maak het jezelf makkelijk en maak er online één!

Online cv maken met een sjabloon
Online een cv maken en hopen dat je door je nieuwe werkgever gekozen wordt.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.