Skip to content Skip to footer

MotoGP kijken zonder Kamphues en Van Gameren: De 3 beste opties

Er was redelijk wat kritiek te horen op social media na de eerste uitzending van Moto3, Moto2 en MotoGP op Ziggo: “Wát een aanfluiting”. De zender heeft vanaf dit jaar de rechten in handen, ten koste van Eurosport. Op Twitter werd met name geklaagd over Rob Kamphues, presentator van de voorbeschouwing, en Rob van Gameren, pitreporter. Wil je dit weekend MotoGP kijken zónder deze twee mannen? In dit artikel bespreken we drie opties.

Dit is de 1 bij het artikel: motogp kijken zonder kamphues en van gameren: de 3 beste opties.

De kritiek

Sla dit over om direct naar de alternatieve opties te gaan: klik hier.

Ziggo heeft voor MotoGP een voorbeschouwing opgezet zoals we ze kennen van F1. Deze bestaat uit presentator Rob Kamphues en analist Barry Veneman, oud-motorcoureur en huidig hoofd talentontwikkeling bij de KNMV. Rob van Gameren, net als Kamphues oud-autocoureur, neemt dit jaar de rol van pitreporter op zich. Op Veneman na kregen de mannen met een achtergrond in F1 aardig wat commentaar te verduren.

Bij Van Gameren richtte deze kritiek zich vooral op het feit dat hij als pitreporter niet wist wie er op pole stond. Kamphues kon rekenen op een uitgebreider aanbod aan commentaar: hem werd een gebrek aan kennis verweten (onder andere over namen van coureurs), maar hij zou zich ook ‘laatdunkend’ en ‘compleet respectloos’ hebben uitgelaten over de rijders en bijvoorbeeld hun accent ‘belachelijk’ hebben gemaakt.

Ziggo Sport Racing in het algemeen kwam ook niet ongeschonden uit de strijd: een liefhebber van motorsport zei dat de zender vastklampte aan ‘het vaste clubje F1 fetisjisten’ in plaats van te kiezen voor de vele ‘echt leuke MotoGP-kenners’. Ook leek zelfs Barry Veneman zich te ergeren aan Kamphues, aldus online toeschouwers.

Ziggo motogp

Ben jij een fervent motorsportkijker en vond jij het helemaal niks? Het is wat lastig, maar ze zijn er wel: andere opties. Hieronder vind je de 3 beste mogelijkheden.

MotoGP kijken: de alternatieven

MotoGP VideoPass: Engelstalig

De officiële MotoGP-oplossing: met de VideoPass van MotoGP kijk je overal ter wereld alles live of terug (ook races van jaren geleden) en daarnaast biedt deze pass je vele highlights, interviews en meer. Met zijn €139.99 is dit een van de duurdere opties, maar het is makkelijk en brengt een breed aanbod. Gemiddeld betaal je dus zo’n €12 per maand voor een heleboel video’s en streams, ook buiten het raceseizoen. Je komt uit op zo’n €16 uit als je enkel rekent met de 9 maanden van het raceseizoen (maart tot en met november). Je hebt in elk geval voor een heel jaar toegang tot aan de eerste race in 2023. Gedurende het seizoen neemt de prijs vaak wat af.

ServusTV: gratis maar Duitstalig

Het Oostenrijkse ServusTV biedt een kosteloze (live)stream aan, met Duits motorcoureur Stefan Bradl als expert. Je moet hiervoor óf in Oostenrijk wonen óf een VPN gebruiken en verbinden met Oostenrijk. Het nadeel is dat het commentaar in het Duits is hoewel veel buitenlandse kijkers dit niet storend vinden. Wel jammer: interviews met de drie coureurs na de race worden live naar het Duits gesynchroniseerd. Dit kan irritant zijn. Lukt het niet met de VPN? Blijf proberen, want vaak lukt het uiteindelijk wel.

Dit is de 2 bij het artikel: motogp kijken zonder kamphues en van gameren: de 3 beste opties.

BT Sport: Engelstalige optie en wat lastig, maar niet onmogelijk

BT Sport staat bekend om goede verslaggeving en sterke commentatoren. Helaas is BT Sport enkel beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Er zijn nog enkele andere obstakels. Je kunt om je locatie heenwerken door een VPN te gebruiken. Daarnaast moet je een maandelijkse pass kopen want BT Sport is ook in de VK geen gratis kanaal. Deze kost £25 per maand maar je zit nergens aan vast. Het is een optie waarbij je steeds zelf een pass koopt voor een maand ‘kijkrechten’. Geen contract dus.

Echter heb je om dit te kunnen kopen een creditcard met een Engelse postcode nodig (het laatste obstakel). Hier is gelukkig een oplossing voor: Wise. Een gratis en betrouwbare prepaid creditcard met 4 verschillende rekeningnummers (‘potjes’) en bijbehorende postcodes. Met deze creditcard kan je BT Sport afsluiten, een pass kopen en vervolgens met een VPN MotoGP kijken. Let op: soms krijg je alsnog de melding dat je niets kan bekijken vanwege je locatie. Je VPN gebruikt dan een IP-adres dat BT Sport al heeft geblokkeerd: verbreek de verbinding en verbind opnieuw, net zolang tot je locatie wordt geaccepteerd. Met een VPN krijg je immers steeds een nieuw IP-adres.

Dit is de 3 bij het artikel: motogp kijken zonder kamphues en van gameren: de 3 beste opties.

Tips?

Weet jij nog andere goede opties? Laat het ons weten! Stuur een berichtje naar info@pctipvandedag.nl.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.