Skip to content Skip to footer

8 geweldige tips voor het creëren van een YouTube-gamingkanaal in 2022

De laatste tijd creëren steeds meer gamers hun eigen gamekanaal op YouTube. Het is een van de leukste dingen voor tieners en jongvolwassenen, en veel spelers maken ze ook aan om te pronken met hun succesvolle, winnende tactieken. Wij geven je 8 tips om zelf een goedlopend Youtube-gamingkanaal te creëren.

Tips voor een succesvol YouTube-gamingkanaal

Een nieuw YouTube-gamingkanaal maken is niet makkelijk en vereist veel kennis en inzet. Door de steeds maar groeiende populariteit van het internet en de pandemie zijn er veel spelers, wat betekent dat het een zeer competitieve niche wordt voor videomakers op YouTube.

Veel videomakers op YouTube hebben hun eigen professionele gamekanalen met miljoenen volgers over de hele wereld. Enkele beroemde spelers die de populariteit van mensen domineren, zijn PewDiePie, DanTDM en Mumbo Jumbo, met miljoenen volgers die miljarden views geven.

Als je een professioneel YouTube-kanaal voor gaming wilt openen, kun je de volgende acht tips volgen die je helpen om meer succes te hebben. Hieronder staan ​​acht geweldige tips die een maker in gedachten moet houden bij het creëren van een gamekanaal.

Jongen zit achter computerscherm te gamen voor youtube-gamingkanaal

Selecteer één spel

Spelers zijn niet beperkt tot een enkele game, ze hebben misschien hun favoriete genres, maar ze zijn niet beperkt tot één game. Ze kunnen verschillende titels bezitten en ze goed spelen, maar over het algemeen zou een gamekanaal voor beginners zich moeten concentreren op het spelen van slechts één game op YouTube.

Populaire YouTubers beschouwen deze tip als slim advies en niet alleen omdat het helpt bij de contentstrategie die het Youtube-algoritme volgt. Als een maker echter een ander spel wil spelen, kan hij het een keer per maand of een week spelen in zijn livestream, en dit zal interesse en strategie gelijk aan elkaar maken.

Blijf constant updaten

Om aan populariteit te winnen op sociale media, moet je consistent zijn. Verder is duidelijk dat een maker zijn aantal views wil vergroten om meer video’s mogelijk te maken. Content, in welke vorm dan ook, vraagt ​​om inzet en planning. Maak een schema om volgers op de hoogte te houden en hen ook regelmatig te updaten over aankomende video’s.

Door één video per week te uploaden, krijg je meer betrokkenheid. Met behulp van het algoritme van YouTube en een beetje moeite kan een maker het bereik van zijn content uitbreiden tot duizenden mensen. Maar het kost tijd om de video binnen die tijdslimiet te maken, te bewerken en te publiceren. Met behulp van een intelligente online video-editor kun je snel een video maken en bewerken om de consistentie te behouden.

Dit is de 1 bij het artikel: 8 geweldige tips voor het creëren van een youtube-gamingkanaal in 2022.

Introductievideo’s toevoegen

Voor elke video is het publiek cruciaal voor het vergroten van het aantal views. Maar het is geen gemakkelijke taak om het publiek naar je inhoud te laten kijken. Als de massa je content niet bekijkt, heeft dit een negatieve invloed op het algoritme van YouTube en kan het zijn dat je moeite hebt om bizar veel weergaven te krijgen.

Zorg er daarom voor dat je video is wat het publiek wil. Een cruciale taak is het maken van een aantrekkelijke video-intro. Je kan een hulpmiddel voor het verwijderen van de achtergrond gebruiken om je gezicht aan de intro toe te voegen. Doe dit door de videomaker te gebruiken voor het samenstellen, verwerken en afmaken van boeiende content. Een geweldige introductievideo verhoogt je kijktijd. Bovendien kan het publiek uiteindelijk de hele video bekijken.

Verleid met titels en thumbnails

Meestal kan het publiek scrollen zonder te kijken en klikken ze alleen op video’s die interessant lijken. Daarom moet je verleidelijke titels en thumbnails toevoegen. Deze kunnen je helpen om nieuwsgierigheid bij mensen op te wekken. Het helpt als maker ook om de topposities in de zoekresultaten te krijgen. Zodra de eerste zoekopdrachten zijn voltooid, kan het publiek op je video klikken. Win vervolgens de helft van de strijd door boeiende titels en thumbnails toe te voegen.

Dit is de 2 bij het artikel: 8 geweldige tips voor het creëren van een youtube-gamingkanaal in 2022.

Doe grondig onderzoek

Onderzoek en leer meer over het onderwerp dat je interesseert voordat je een gamevideo maakt. De game die je speelt is misschien niet populair waardoor mensen niet hoeven te weten hoe ze die titel moeten spelen. Dus al je geleverde inspanning leidt dan wellicht tot niets. Het is het beste om te brainstormen en de trefwoorden van je spel te onderzoeken om erachter te komen hoe populair het is.

Word lid van de online gaming-gemeenschappen

Een fris nieuw idee hebben voor een YouTube-video kan moeilijk zijn. Zelfs als je een ervaren gamer bent, heb je misschien geen idee hoe je de interesse van het gamekanaal opwekt. Sluit je dus aan bij een online gaming-community. Je kunt nuttige updates krijgen over aankomende games en een goed beeld krijgen over games door lid te worden van een community.

Je kunt de fases van het spel ontdekken, de categorieën of de delen die mensen het leukst vinden. Het opmerken van vragen van nieuwkomers over bepaalde games is ook handig voor het maken van boeiende en relevante game-inhoud. Daarom kun je veel ideeën opdoen om jezelf en je volgers te helpen.

Ken de trending game-onderwerpen

De video’s in “Trend” op YouTube gaan heel vaak viral. Trending game-onderwerpen kunnen verschillende views krijgen en werken het beste voor beginners als je zelf ook een beginner bent. Doe onderzoek en update jezelf over trending gaming-onderwerpen. Het kan een aspect van de console of het spel zelf zijn. Het kan de gameplay of de graphics zijn, of het kunnen de nieuwe werelden zijn; het kan veel meer zijn dan verwacht. Je kunt video’s maken op basis van verschillende aspecten van een game, die weer verschillende spelers en kijkers aanspreken.

Dit is de 3 bij het artikel: 8 geweldige tips voor het creëren van een youtube-gamingkanaal in 2022.

YouTube-shorts gebruiken

Iedereen kent YouTube Shorts wel. Het is een uitstekende plaats op YouTube voor het promoten van je kanaal en de bijbehorende video’s, en het werkt het beste voor doelgroepen met een beperkte aandachtsspanne.

De kans is groot dat kijkers YouTube Shorts-video’s interessant vinden en vervolgens de hele video bekijken. Ze kunnen zich zelfs op het kanaal abonneren. Daarom helpt het om snelle reacties van het publiek te krijgen. Het heeft ook de potentie om je kanaal populair te maken.

Conclusie

Online gamen wordt een van de meest veelbewogen, boeiende activiteiten. Veel spelers verdienen geld door online te spelen. Er zijn vaardigheden en strategieën voor nodig om vakkundig te spelen, hoe eenvoudig het ook klinkt. Veel nieuwe spelers zoeken de hulp van YouTube-videotutorials om te leren spelen. Daarom neemt de behoefte aan gameplay-video toe.

Professionele spelers en andere ervaren spelers zagen het allemaal als een kans. Momenteel zijn er veel nieuwe gamekanalen die door fans worden gevolgd. Bij het maken van een gamevideo moet de maker alle bovenstaande tips in gedachten houden.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.