Voordelen van VPN

VPN staat voor Virtual Private Network en betreft een netwerk dat je kunt gebruiken om veilig, zorgeloos en zonder beperkingen te internetten. Normaal als je gaat internetten krijg je een IP-adres van jouw provider, bijvoorbeeld Ziggo of Vodafone. Met dit unieke adres ga je het world wide web op. Het IP-adres staat op jouw naam en adres en is bekend.

Als je gaat internetten via een VPN-verbinding wordt het IP-adres gebruikt van de VPN-server. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee, die we hieronder benoemen.

De voordelen van VPN

Dubbele encryptie

Het belangrijkste voordeel van dit netwerk, is dat het netwerk een dubbele encryptie heeft. Dit betekent simpelweg dat het netwerk beter beveiligd is, waardoor je veilig en zonder zorgen kunt internetten. Persoonlijke gegevens, wachtwoorden en betaalgegevens kunnen niet gestolen worden als je een VPN hebt, zelfs niet als je jouw computer in het openbaar gebruikt.

IP-adres per land in te stellen

Verder zorgt een VPN niet alleen voor meer veiligheid, maar ook voor meer mogelijkheden bij het gebruik van internet. Met een VPN kun je bijvoorbeeld Amerikaanse series en films kijken via Netflix, simpelweg door jouw IP-adres aan te passen naar een Amerikaans IP-adres. Het kijken van buitenlandse streams is ook mogelijk, want ook hier gebruik je simpelweg jouw andere IP-adressen voor. Zo zit je niet meer vast aan Nederlandse content, maar kun je het internet op jouw manier gebruiken.

Met een VPN-verbinding kun je Amerikaanse Netflix bekijken

Anoniem

Wil je anoniem gebruik maken van het internet, dan is dit ook mogelijk met het gebruik van een VPN-verbinding. Via de VPN-server van jouw VPN-provider maak je verbinding met het internet. Je krijgt het ip-adres van de VPN-server. Hierdoor ben je dus anoniem.

Geblokkeerde sites bezoeken

Tot slot kun je het Virtual Private Network gebruiken om bepaalde restricties te omzeilen, zoals beperkingen die jouw werkgever, jouw school of de overheid je oplegt. Wordt Facebook bijvoorbeeld geblokkeerd als je het netwerk van jouw werkgever gebruikt? Dan gebruik je jouw VPN om toch gewoon te kunnen Facebooken op de werkvloer. Wordt een website als Youtube geblokkeerd als je het netwerk van jouw school gebruikt, dan kun je dit ook omzeilen door een eigen VPN te gebruiken bij het internetten.

Laatste tips

Hard reset Samsung? Zo doe je dat!

Een hard reset voor je Samsung uitvoeren kan in enkele gevallen uitkomst bieden voor problemen. Het is bijvoorbeeld handig wanneer je smartphone...

Laptop voor school nodig? Hier moet je op letten!

Tijdens je studie en op school kun je niet meer zonder laptop. Aan het begin van elk studiejaar vliegen laptops dan ook...

Online een cv maken volg deze simpele stappen

Je bent op zoek naar een baan of bent aan het rondkijken naar een andere functie. Bij vrijwel iedere sollicitatie moet je...

Duplicate content: de sluipmoordenaar op je website

Je hebt grote hoeveelheden content op je website, maar de ranking op Google is belachelijk laag. Hoe kan dat? Er staat toch...

Computer opschonen – doorloop deze simpele stappen

Er komt een moment dat het nodig is op je computer op te schonen, want hij is traag. Hier heeft bijna iedere...

Ook interessant

Plaats een reactie

Please enter your comment!
Please enter your name here