Skip to content Skip to footer

Voordelen van VPN

VPN staat voor Virtual Private Network en betreft een netwerk dat je kunt gebruiken om veilig, zorgeloos en zonder beperkingen te internetten. Normaal als je gaat internetten krijg je een IP-adres van jouw provider, bijvoorbeeld Ziggo of Vodafone. Met dit unieke adres ga je het world wide web op. Het IP-adres staat op jouw naam en adres en is bekend.

Als je gaat internetten via een VPN-verbinding wordt het IP-adres gebruikt van de VPN-server. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee, die we hieronder benoemen.

De voordelen van VPN

Dubbele encryptie

Het belangrijkste voordeel van dit netwerk, is dat het netwerk een dubbele encryptie heeft. Dit betekent simpelweg dat het netwerk beter beveiligd is, waardoor je veilig en zonder zorgen kunt internetten. Persoonlijke gegevens, wachtwoorden en betaalgegevens kunnen niet gestolen worden als je een VPN hebt, zelfs niet als je jouw computer in het openbaar gebruikt.

IP-adres per land in te stellen

Verder zorgt een VPN niet alleen voor meer veiligheid, maar ook voor meer mogelijkheden bij het gebruik van internet. Met een VPN kun je bijvoorbeeld Amerikaanse series en films kijken via Netflix, simpelweg door jouw IP-adres aan te passen naar een Amerikaans IP-adres. Hiermee voorkom je geoblocking. Het kijken van buitenlandse streams is ook mogelijk, want ook hier gebruik je simpelweg jouw andere IP-adressen voor. Zo zit je niet meer vast aan Nederlandse content, maar kun je het internet op jouw manier gebruiken.

Met een VPN-verbinding kun je Amerikaanse Netflix bekijken

Anoniem

Wil je anoniem gebruik maken van het internet, dan is dit ook mogelijk met het gebruik van een VPN-verbinding. Via de VPN-server van jouw VPN-provider maak je verbinding met het internet. Je krijgt het ip-adres van de VPN-server. Hierdoor ben je dus anoniem.

Geblokkeerde sites bezoeken

Tot slot kun je het Virtual Private Network gebruiken om bepaalde restricties te omzeilen, zoals beperkingen die jouw werkgever, jouw school of de overheid je oplegt. Wordt Facebook bijvoorbeeld geblokkeerd als je het netwerk van jouw werkgever gebruikt? Dan gebruik je jouw VPN om toch gewoon te kunnen Facebooken op de werkvloer. Wordt een website als Youtube geblokkeerd als je het netwerk van jouw school gebruikt, dan kun je dit ook omzeilen door een eigen VPN te gebruiken bij het internetten.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.