Skip to content Skip to footer

Hoe kijk je MotoGP-uitzendingen op Ziggo in 2022?

In 2021 werd bekend dat MotoGP wordt overgedragen aan Ziggo Sport. Eurosport heeft de uitzendrechten verloren en dus is het ook gedaan met MotoGP-uitzendingen op tv-zender Eursport en de Eurosport player. Gelukkig kun je ook zonder Ziggo-abonnement MotoGP vanaf 2022 blijven volgen. Als MotoGP-liefhebber zet ik alle opties voor jou uiteen.

Marc marquez aan het rijden op assen tt

De tarieven genoemd in dit artikel waren nog correct op moment van schrijven. Houd er rekening mee dat deze in 2022 mogelijk anders zijn.

Ziggo Sport vs Ziggo Sport Totaal

Bij Ziggo is er een verschil tussen Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal. Ziggo Sport is exclusief voor Ziggo-klanten en zit gratis in hun tv-pakket. Daarentegen is Ziggo Sport Totaal een pakket met zes themakanalen, waaronder Ziggo Racing. Hieronder viel Formule 1 en valt vanaf 2022 MotoGP.

Het verschil zit ‘m in het aanbod: Ziggo Sport biedt minder dan Ziggo Sport Totaal. Niet alle sporten kunnen op één kanaal live worden uitgezonden (Ziggo Sport). Sommige (live-)sportevenementen zijn tegelijkertijd bezig en dan clashen er programmeringen met elkaar. In 2021 zag je dit op zondagen af en toe gebeuren tussen F1 of wielrennen en MotoGP. Ziggo beslist bij Ziggo Sport welke sport zij uitzendt bij zo’n overlap.

Met de zes kanalen van Sport Totaal wordt álle sport uitgezonden en wissel je gemakkelijk tussen kanalen (bijv. Ziggo Sport Racing en Ziggo Sport Voetbal). Je maakt hier zélf de keuze wat je wil zien in plaats van Ziggo die dit voor jou bepaalt. Het gaat hier uiteraard om sporten waarvan de oranje provider de uitzendrechten heeft.

Motogp-uitzendingen

Ik heb al een Ziggo-abonnement

Als Ziggo-klant heb je exclusief en gratis toegang tot Ziggo Sport. Je kijkt dus zonder extra kosten naar alle sporten waarvan zij de rechten hebben. Maar: zoals eerder beschreven is er soms overlap met andere (live) sport en worden er keuzes gemaakt. Ziggo geeft in hun persbericht aan dat alle sessies en races op Ziggo Sport te zien zullen zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over MotoGP-uitzendingen als zij zich hieraan houden.

Alleen als je nóg meer sport wil is Ziggo Sport Totaal het overwegen waard. Houd er rekening mee dat je voor Sport Totaal een extra €14,95 per maand moet betalen.

Ik heb geen standaard Ziggo-abonnement

Je zult voor Ziggo Sport Totaal moeten betalen als je geen Ziggo-abonnement hebt. Het ‘gewone’ Ziggo Sport is niet beschikbaar voor niet-klanten. Je sluit het Totaal-abonnement simpelweg af bij je huidige provider. Dit pakket omvat alle MotoGP-races en -sessies en kost €14,95 per maand. Het kan zijn dat je eigen provider nét iets meer rekent. Wij hebben gezocht en zien soms bedragen van €14,99 of €15 bij andere providers. Veel verschil maakt het niet.

Ziggo Sport Totaal Go: online MotoGP-uitzendingen gratis of tegen gereduceerd tarief

Dit is de 1 bij het artikel: hoe kijk je motogp-uitzendingen op ziggo in 2022?.

Ziggo biedt ook Ziggo Sport Totaal Go. Dit is de Ziggo-versie van de Eurosport Player. Abonnees en niet-abonnees krijgen dit gratis bij het afsluiten van televisiepakket Sport Totaal. Go is voor jou mogelijk ook een goede optie als je nooit tv kijkt want je kunt het zonder tv-abonnement aanschaffen. Alles bij Go gaat online: het livestreamen van de races en sessies maar ook het terugkijken. Je kunt dus géén MotoGP op televisie kijken als je enkel Go afsluit. Go kost €9,99 per maand en is dus iets goedkoper dan het tv-abonnement van maandelijks €14,95.

Je kunt er als Ziggo-klant ook voor kiezen om Go af te sluiten als je geen behoefte hebt aan Sport Totaal. Zo kun je de MotoGP-uitzendingen alsnog online volgen.

Andere optie: per race betalen

Een andere optie is pay-per-view. Je betaalt dan €3,99 per race. Je kunt het beste voor jezelf bepalen wat voor jou het voordeligste is. Af en toe een race willen zien of het hele seizoen meepikken maakt hierin duidelijk het verschil. Op de (voorlopige) kalender voor 2022 staan momenteel 21 races. De pandemie kan echter te alle tijde voor veranderingen zorgen.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.