Hoe kan ik op mijn Windows 10-pc zien welk moederbord ik heb?

Een moederbord is een noodzakelijk hardware-onderdeel van een pc. Hij zorgt namelijk voor de communicatie tussen componenten als de videokaart, geluidskaart en harde schijf en niet te vergeten het belangrijkste onderdeel van je moederbord, namelijk de processor. De processor wordt met je moederbord verbonden door een socket.

Het kan zijn dat je onderdelen van je moederbord wilt vervangen, bijvoorbeeld het geheugen of je wilt een andere harde schijf inbouwen. Om te controleren of de nieuwe hardware ook werkt op je moederbord moet je weten welk merk en type moederbord in de computer zit.

In onderstaande stappen leggen wij uit hoe je kunt achterhalen wat het merk en typenummer is van je moederbord.

Totale tijd: 5 minuten

Systeeminformatie openen in Windows

Ga links onderaan naar het vergrootglas en tik in het zoekveld msinfo32 of systeeminformatie, druk vervolgens op Enter om het overzicht te openen.

Gegevens achterhalen in Systeemoverzicht (System Summary)

Het systeemoverzicht is geopend, klik aan de linkerkant op Systeemoverzicht. Aan de rechterkant verschijnt alle informatie over de hardware van je computer. Bij Basisbordfabrikant (producent), Basisbordproduct (modelnummer) en Basisbordversie vind je alle informatie over je moederbord.

Fabrikant en type moederbord

Als je gaat zoeken in Google op het modelnummer dan kom je vaak meteen bij de fabrikant van het moederbord uit en vind je meer specificaties. Wil je nog meer informatie weten gebruik dan: Hardware info tool.

Over de auteur

Scroll naar boven