Geen categorieHandige hardware info tool

Handige hardware info tool

Indien je precies wil weten welke hardware er in je computer zit, dan is het gratis programma Hwinfo (hardwareinfo) misschien iets voor je. Het is een zeer uitgebreid maar lichtgewicht programma dat niet eens geïnstalleerd hoeft te worden om goed te kunnen functioneren.

Deze gratis software geeft informatie over het moederbord, geheugen, chipset, harde schijf, grafische kaart en alle overige aanwezige hardware.

Hwinfo installeren

  • Ga naar de downloadpagina van Hwinfo.
  • Je kunt hier kiezen welke versie je wilt installeren. Klik op ‘download portable’ en kies vervolgens een downloadlocatie, bijvoorbeeld ‘local US’.
  • Pak de gedownloade zip file uit in een map en dubbelklik dan op het hwinfo.exe bestand.
  • Klik op ‘run’.

Je kunt met dit programma ook de temperaturen van de processor en grafische kaart uitlezen. Wil je alleen deze gegevens zien, kies dan bij het opstarten van Hwinfo voor ‘sensors only’.

Martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week