Skip to content Skip to footer

Het goedkoopste tankstation vind je met deze geniale gratis app

Brandstof kost geld en wordt met de dag duurder. Energiekosten rijzen ook al de pan uit, net als de prijzen voor levensmiddelen. Voor benzine of diesel hebben we echter een goede tip want met onderstaande app kan jij makkelijk het goedkoopste tankstation in jouw buurt vinden.

Gulf benzinestation met daaraan vast een stenen huis en een dak

Goedkoopste tankstation: DirectLease

Het is een persoonlijke favoriet: DirectLease. Dit is een gratis app met een overzicht van vrijwel alle tankstations in Nederland. Door middel van een kleurtje wordt getoond in welke prijscategorie het betreffende pompstation zich bevindt: donkergroen (en daarna lichtgroen) is het goedkoopst, bij oranje wordt het al minder leuk, maar je bent pas echt de sjaak als je naar een roodgekleurd tankstation rijdt.
De actuele brandstofprijs krijg je vervolgens te zien door op een benzinestation te klikken. Zo zie je dus meteen de goedkoopste tankstations in jouw omgeving. Geen account benodigd.

Opties: van diesel tot broodjes

Onze favoriete app van het moment kent vele opties. We bespreken ze hieronder.

Diesel, LPG en laadpalen

DirectLease is er ook voor de dieselslurpers onder ons, net als voor hen die op LPG rondrijden. Kies het soort brandstof en op de kaart zijn enkel stations te zien die de gekozen brandstof aanbieden. Tot slot is er ook ‘premium benzine’, dat brandstof zoals Euro 98, Diesel Excellium en Ultimate omvat. Helaas biedt DirectLease nog niets voor laadpalen maar wij geven je hier een app-tip voor slimme laadpalen.

Extra’s: broodjes, de wasstraat en meer

Ken je dat? Je rijdt ’s nachts over de weg en moet tanken – is het dichtstbijzijnde pompstation dicht. Daar heb je dus geen zin in. In DirectLease kan je benzinestations filteren op ’24-uursservice’ zodat je weet dat je er altijd terecht kan. Moet je nog een bosje bloemen halen of heb je honger? Selecteer dan de ‘winkel’-optie of sorteer op ‘vers bereide broodjes’.

Dit is de 3 bij het artikel: het goedkoopste tankstation vind je met deze geniale gratis app.

Andere filtermogelijkheden? Denk aan de wasstraat, de optie om te betalen aan de pomp of een tankstation dat aan de snelweg ligt. Wil je per se naar een bepaald merk tankstation, zoals TinQ of BP? Ook dit kan je aangeven. Ineens een aanhanger nodig? Geen probleem, gewoon aanvinken dat de pomp verhuur van deze handige hulpjes moet aanbieden.

Als je geen extra dienst selecteert maar enkel zoekt op soort brandstof, dan geeft de app alsnog icoontjes weer met de extra diensten van de stations zodra je daarop klikt.

De route: zo rijd je ernaartoe

DirectLease geeft aan hoe ver je verwijderd bent van een bepaald station en kan je er ook meteen heen navigeren.

  1. Selecteer het station van je keuze
  2. Klik op de pop-up
  3. Tik vervolgens op het ruitvormige icoontje met een pijl erin. Deze staat bij de te overbruggen afstand in kilometers.

Je krijgt nu de keuze om de route in Google Maps te openen of, als je een iPhone hebt, met Apple Maps. Daarna is het slechts een kwestie van rijden naar het goedkoopste tankstation.

Liever geen kaart?

Want vind je een lijst overzichtelijker? Dat maakt helemaal niet uit. Kies dan voor ‘lijst’ in de rechterbovenhoek. Simpeler kan het niet, dus hup – naar het goedkoopste tankstation!

Lijst uit directlease met goedkoopste tankstations binnen enkele kilometers van huidige locatie

Download DirectLease in de App store en de Google Play store.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.