Skip to content Skip to footer

Dé app voor jouw slimme laadpaal

Haalt de laadpaal van de toekomst ook stroom uit jouw auto? Wie weet! Er is nog een hoop te fantaseren over de toekomst. En dan hebben we het vooral over de toekomst van auto’s. Want denk er maar eens over na. Wat als alle fossiele brandstoffen uit auto’s zijn verbannen? Wat moet er dan gebeuren met al die ondergrondse benzine opslagen, alle tankstations en ons stroomnet? Allemaal dingen waar serieus over na gedacht moet worden. Maar gelukkig zijn veel laadpaalfabrikanten hier al mee bezig. Zo heb je nu ook al slimme laadpalen die je bedient via een app. Onze tip van de dag; als je toch een laadpaal nodig hebt, overweeg dan direct een slimme laadpaal mét app!

Slim laden met de Taking Charge app

Een slimme laadpaal heeft een paar voorname functies. Zo kunnen deze slimme jongens nu al stroom die je opwekt met je zonnepanelen overbrengen naar de auto! Maar wist je dat dat nog lang niet alles is? Zo heb je ook laadpalen die door middel van Dynamic Load Balancing slim kunnen laden. Je vult je piek en daltarief in de app van de slimme laadpaal in. Daardoor zorgt het laadstation dat je auto interactief wordt bijgeladen als je zonne-energie op is! Wat een uitkomst hè? Zo betaal je de voordeligste stroomprijzen en is je auto altijd opgeladen. 

De beste app om je slimme laadpaal mee te beheren is de Taking Charge app. In deze app heb je toegang tot je volledige laadhistorie en kun je het opladen op afstand starten en stoppen. Ook kun je het laadvermogen aanpassen en de helderheid van de LED symbolen instellen. De app is beschikbaar voor Android en iOS, dus voor iedereen te gebruiken!

Laden in de bouw

Naast elektrische auto’s heb je steeds vaker elektrische bouwmachines. Deze machines hebben ook niet het eeuwige leven in de batterij en moeten tussendoor geladen worden. Maar denk je dat je met een simpele slimme laadpaal je voertuigen en machines in de koffiepauze kan bijladen? Nou, we geven je alvast één hint, een laadpaal moet je installeren, dus die komt niet zomaar uit de grond. Gelukkig zijn er partijen zoals Ferex die daar iets op hebben verzonnen. Een mobiele lader, die je niet volledig hoeft te installeren zoals een traditionele lader. Wat een uitkomst! En dan vooral als je bedenkt dat dat niet het enige voordeel is. Het is namelijk ook een snellader. Als je het hebt over de tip van de dag voor de duurzame bouwsector, dan hoort deze laadpaal er meer dan tussen. 

Wat gaat de toekomst brengen?

Laadpalen zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Een laadpaal wordt straks net zo gewoon als een glas water drinken. Doordat de technologie niet stil staat, staan ontwikkelingen omtrent laadpalen en laadsystemen ook niet stil. Zo kun je prima verwachten dat de laadpaal van de toekomst ook stroom uit jouw auto gaat gebruiken die je misschien onderweg wel hebt opgewekt! Wie weet. Je kan het zelf zo gek maken als je maar wil. De technologie staat niet voor niks voor de toekomst. Gelukkig hebben we nú al een goede app! 

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.