Skip to content Skip to footer

3 werkzaamheden die je als ondernemer het beste kunt uitbesteden

Een eigen bedrijf runnen is leuk, maar kost ook veel tijd. Als ondernemer heb je altijd wel iets te doen en wil je altijd blijven gaan. Uiteindelijk zorgt de mate van jouw effort voor de grootte van het succes van je bedrijf. Toch kun je niet altijd alles zelf doen. Voor een aantal specifieke werkzaamheden is het zelfs beter om een externe professional in te schakelen. Door dit te doen kun jij je beter focussen op jouw werkzaamheden en weet je zeker dat de taken goed en professioneel worden uitgevoerd. Wil je weten welke werkzaamheden dat zijn? We vertellen je het in dit artikel! 

(Online) marketing

Met marketing zorg je ervoor dat je nieuwe, potentiële klanten bereikt. Erg belangrijk dus! Maar als je niet precies weet waar je moet beginnen kan de marketing van je bedrijf veel tijd kosten, en niet altijd het gewenste resultaat halen. De marketing van jouw bedrijf uitbesteden bij een daarvoor gespecialiseerd bureau is dan zeker een goed idee! Een professioneel marketing agency kan een strategie voor je bepalen en zo efficiënt resultaten voor je behalen. Zo kunnen ze een SEO-plan voor je opzetten waardoor je organisch gaat scoren én jouw advertenties onder handen nemen, zodat deze beter adverteren en minder budget opslurpen. 

Financiële werkzaamheden 

De financiën van je bedrijf bijhouden is misschien wel het belangrijkste – maar tegelijk ook het saaiste – onderdeel van ondernemen. Vele ondernemers hebben geen kaas gegeten van nummertjes. Dit kan ervoor zorgen dat het heel veel tijd in beslag neemt. Om jaarlijks je belastingen in orde te hebben, kan je dit natuurlijk niet laten slingeren… Je kunt ervoor kiezen om een accountant in de arm te nemen. Zo bespaar jij veel tijd en weet je zeker dat het goed gaat. Dit zal een hoop stress schelen. 

Een IT partner die zorgt dat alles goed werkt

Vooral als je online werkt, is goed werkende IT erg belangrijk. Toch is het is waar je niet dagelijks aan denkt. Maar wat als je server crasht en iedereen zijn of haar werkzaamheden van de afgelopen tijd verliest? Of wat als je gehackt wordt en je klantendata op straat komt te liggen? Niet zo’n pretje toch? Focussen op IT is méér dan af en toe een update uitvoeren en erg belangrijk om het goed in de gaten te houden. Gelukkig zijn er bedrijven die IT dienstverlening aanbieden. Deze bedrijven zorgen ervoor dat alles werkt en problemen op tijd worden gezien en opgelost. Daarnaast kunnen deze bedrijven je IT advies geven over bijvoorbeeld de beste servers of beveiliging. 

Door deze werkzaamheden uit te besteden, weet je zeker dat het goed gedaan wordt. Daarnaast kost het jou veel minder tijd en moeite. Win-win situatie dus! Maak jij al gebruik van externe partijen?

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.