Skip to content Skip to footer

Foto’s van Instagram downloaden

Het opslaan van Instagram foto’s hoeft niet ingewikkeld te zijn. Natuurlijk kun je gewoon een screenshot maken, maar dat is ook niet alles. Het is gelukkig mogelijk om foto’s te downloaden, zonder al te veel moeite.

Eigen foto’s opslaan

Als je je eigen Instagram foto’s wilt opslaan kan dit gemakkelijk via de instellingen. Als je op de drie streepjes rechtsboven aan je profiel klikt, kun je opties aanvinken bij ‘oorspronkelijke berichten’. Op deze manier worden ze automatisch opgeslagen op je apparaat.

Lees ook: Meerdere Instagram accounts gebruiken

Foto’s van anderen opslaan

Via apps is het ook mogelijk om andermans foto’s op te slaan. De app Quicksave is hier een goed voorbeeld van. Het werkt heel eenvoudig, je start de app op en zet ‘auto download service’ aan. Wanneer je Instagram nu opent via de app, kan je de foto’s van Instagram downloaden.

Selecteer een foto die je wilt downloaden en tik op de drie punten bij de foto. Hier kan je de link kopiëren, waardoor de app automatisch de foto in je galerij opslaat.

Opslaan via je computer

4K Strogram is een goed programma om foto’s op te slaan, wanneer je dit via je computer wilt doen. De app is gratis te downloaden en werkt verder erg simpel. Je kunt vrijwel alles van Instagram downloaden, zoals foto’s, video’s, maar zelfs verhalen.

 

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.