Skip to content Skip to footer

De 3 meest populaire gratis videobewerking programma’s

Er zijn tegenwoordig weinig bedrijven die geen gebruik maken van een bedrijfsfilm. Het is goed voor de online marketing, een uithangbord als bedrijf en aan te raden voor de online zichtbaarheid. Mensen moeten een bepaald gevoel krijgen bij een bedrijf, wat hen over de streep trekt om een bepaalde aankoop te doen of samenwerking aan te gaan. Misschien herken je dit goede gevoel wel als jij zelf een film van een bedrijf kijkt. Daaruit blijkt dat een bedrijfsfilm een geweldige tool is om klanten binnen te halen. Om je op weg te helpen vertellen we je over de 3 meest populaire gratis videobewerking programma’s, waarmee je zelf aan de slag kunt gaan.

Video’s zijn de toekomst

Wie kijkt er tegenwoordig geen filmpjes op zijn telefoon? Elke dag zitten miljoenen mensen filmpjes te kijken op Youtube, Facebook of andere social media. Of we nu in het ov zitten of op de pc, we maken altijd tijd voor het kijken van een video. Dit lijkt alleen maar toe te nemen. Een paar jaar geleden bleek al dat de helft van alle zoekopdrachten op internet gerelateerd was aan een video. Inmiddels is dit aantal gestegen tot 2/3 van al het internetverkeer.

Met een video heb je een grotere kans gevonden te worden, waardoor je meer kijkers naar jouw website of winkel trekt. Het is dus zaak met de tijd mee te gaan en niet meer achter de feiten aan te lopen. Ben jij zelf niet zo handig achter de computer? Je kunt ook een bedrijfsfilm laten maken. Dit scheelt je hoogstwaarschijnlijk een hoop energie.

De gratis bewerkingsprogramma’s

Lightworks

Lightworks is een gratis optie voor mensen die graag professioneel ogende video’s willen maken. Zonder er ook maar iets voor te betalen. Het mag dan wel geen Adobe Première zijn, toch heeft het een aantal mogelijkheden waar je een heel eind mee komt. Zo ondersteunt het multi-track video en is het een niet-lineaire editor. De kwaliteit van jouw video blijft dus hoog. Met Lightworks heb je de beschikking over een aantal goede functies die normaal alleen bij dure pakketten te verkrijgen zijn. Denk bijvoorbeeld aan het importeren of renderen van beelden in de achtergrond. 


Het kan even duren voor je het programma onder de knie hebt. Het is niet het makkelijkste programma om te gebruiken. Geef jezelf dus de tijd om je er doorheen te worstelen en geniet daarna van het feit dat je er geen enkele cent aan hebt betaald. 

Hitfilm Express

Net als Lightworks biedt ook Hitfilm Express de nodige features, waar jij gratis mee aan de slag kan gaan. De eenvoudige editor is adembenemend en het is gemakkelijk om de kleurbalans aan te passen. Ook het knippen van video’s en het exporteren naar andere formaten is een fluitje van een cent met Hitfilm Express.

De functies van Hitfilm Express gaan echter nog verder. Je kunt gebruik maken van een geweldige set aan geluids- en video filters. Ook bij dit programma moet je ongetwijfeld even wennen aan het gebruik, maar voelt het snel vertrouwd aan. Al met al een prima optie om jouw bedrijfsfilm of andere video gratis te bewerken. 

Shotcut

Ooit begon Shotcut als gratis videobewerkingssoftware voor Linux. Niet veel later was het echter ook beschikbaar op Windows en macOS. Dit kan de verklaring zijn, waarom het er nogal vreemd uitziet. Ondanks de op het eerste gezicht vreemde look is dit nog steeds een van de beste gratis videobewerking programma’s die je kunt gebruiken. Sommige features van Shotcut zijn erg simpel en kun je op intuïtie toepassen. Denk hierbij aan het verslepen van mediabestanden om ze in jouw project te importeren. 

Je moet echter wel de nodige tijd besteden aan het doorkrijgen van dit programma. Buiten het laden van de video, moet je ook kiezen met welke bewerkingsmodus je wilt werken. Ook zal er een keuze moeten worden gemaakt in de tools die je gaat gebruiken.

Het belang van een bedrijfsfilm

Je hebt in dit artikel gelezen over 3 gratis videobewerking programma’s voor bijvoorbeeld het maken van een bedrijfsfilm. Je kunt hier uiteraard zelf of intern mee aan de slag. Je hebt alleen een script, een goede camera en de juiste mensen nodig. Het is wel zaak dat dit een video wordt van hoge kwaliteit. Als mensen een video met foutjes of kwalitatief slechte beelden zien, heeft dit invloed op hun blik op jouw bedrijf. Neem hierin altijd het zekere voor het onzekere en zoek goed uit hoe de programma’s werken. Als bedrijf wil je namelijk zeker zijn van een prachtige bedrijfsfilm. Na het lezen van bovenstaande voordelen kun je toch eigenlijk niet meer anders? 

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.