Skip to content Skip to footer

6 tips om je social media video’s te verbeteren

In het geval van online marketing op social media, is het aangaan van deze taak een beetje als koorddansen. Eén misstap en je valt in een zwart gat. Je weet nooit echt zeker welke kant je op moet draaien of welke beslissing je in de problemen brengt. Dat gezegd hebbende is het is geen geheim dat het creëren van social media video’s geen gemakkelijk karweitje is aangezien je met veel zaken rekening moet houden – van het videoscript zelf tot aan het bewerken van het eindproject voordat je het aan je publiek vertoont.

Uiteraard moet goede kwaliteit altijd je doel zijn als je wilt opvallen. Maar wij snappen je (echt waar); dit kan soms erg stressvol lijken. Daarom hebben wij wat suggesties voor je verzameld zo’n jouw videoproductieproces wat makkelijker te maken. Hiermee word je hopelijk een social media succesverhaal!

Vrouw voor mobiele camera neemt pose aankom sociale media video’s te verbeteren

Begrijp je publiek

De perfecte social media video creeeren kan lastig zijn. Als je iets gaat maken dat de krachtig genoeg is om de zichtbaarheid van je merk en de hoeveelheid verkeer te vergroten, kan je vanuit een marketingsperspectief net zo goed iets waardevols make. Doe je dit niet dan zullen je gebruikers zich bekocht voelen en de kwaliteit van je content niet waarderen. De beste manier om iets te maken dat mensen willen delen en consumeren is door te begrijpen hoe ze denken en wat voor soort video’s hen het meest aanspreekt. Je doelgroep begrijpen betekent dat je reflecteert op hoe ze social media gebruiken in hun dagelijks leven en die dingen in je achterhoofd houden tijdens het ontwerpen van je campagne! 

Efficiënte videotools

Social media beweegt in een razend tempo, wat betekent dat je marketingcampagnes net zo beweeglijk moeten zijn. Tegelijkertijd moet de dezelfde prossesionele uitstraling worden behouden. InVideo´s video maker is perfect voor het op maat maken van je video content voor verschillende bedrijven en maakt het daarmee makkelijk om je social media platforms snel te optimaliseren volgens hun richtlijnen. 

Online foto bewerken

De eerste paar seconden zijn het belangrijkst

Social media gebruikers scrollen vaak net zo lang tot ze op iets interessants stuiten. Dit betekent dat de eerste paar seconden van een video cruciaal zijn als je niet de aandacht van je kijkers wilt verliezen en ze vervolgens kwijtraakt. Een goede manier om de interesse van een kijker vast te houden binnen die eerste paar seconden is door vlug de toon te zetten, door óf een probleem te introduceren en hiervoor een oplossing te bieden óf de kijker te verrassen met iets onverwachts. De kijker moet geïntrigeerd genoeg zijn om door te blijven kijken in plaats van verder te scrollen. 

Voeg ondertiteling toe

Video, indien goed gedaan, is een extreem krachtig medium. Het is de snelstgroeiende vorm van online content. 

Met de opkomende internettrends is het vereenvoudigen van je video’s misschien wel de gemakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je kwaliteitsverkeer krijgt. Daarom is het belangrijk dat jouw video gemakkelijk kan worden verteerd. Door ondertitels toe te voegen kunnen woorden en berichten die je met anderen deelt door mensen worden begrepen, ook als ze jouw taal niet vloeiend spreken, verstaan ​​of zelfs als ze slechthorend zijn. Daarnaast wordt op de meeste social media de meeste content nu automatisch zonder geluid afgespeeld. Het gebruik van ondertitels helpt je om je boodschap hoe dan ook over te brengen – of de video nou gedempt is of niet.

In het huidige digitale tijdperk kijken de meeste mensen zelden naar iets zonder geluid. Maar zelfs als ze dat doen, zorgen ondertitels ervoor dat ze nog steeds makkelijk kunnen volgen en bijhouden wat er op het scherm gebeurt, terwijl ze iets anders doen of druk zijn onderweg. Als het gaat om het trekken van de aandacht van je kijkers, kunnen ondertitels echt een game-changer zijn voor je bedrijf!

Dit is de 1 bij het artikel: 6 tips om je social media video’s te verbeteren.

Focus op korte content 

Korte maar krachtige viral video’s dienen een belangrijk doel vanwege de beperkte aandachtsspanne van een publiek om content op sociale media op te nemen. Omdat kortere video’s minder middelen vereisen, betekent dit dat zowel kleine bedrijven als individuen video’s kunnen maken en toch opgemerkt kunnen worden in de zee van wekelijkse uploads. Om nog maar te zwijgen over het publiek dat makkelijk wordt aangetrokken door korte viral content en deze vervolgens deelt met anderen. die de video waarschijnlijk in zijn geheel zullen bekijken.

En geen wonder – omdat mensen meer tijd op hun smartphones en tablets doorbrengen dan ooit, weten zakelijke professionals dat het aanbieden van video aan je publiek een van de snelste en meest visuele manieren is om online een blijvende indruk te maken. Hierdoor zullen zij nadenken over de huidige en toekomstige diensten en producten die je aanbiedt. Dus, laat je kans om dit te laten gelden niet voorbij schieten, want elke seconde telt als het aankomt op het delen van de boodschap van je bedrijf. 

Voeg een sterke call-to-action toe met influencer marketing

Influencermarketing is een unieke manier om je merk of campagne te promoten bij een breder publiek. Deze vorm van marketing geeft je boodschap de geloofwaardigheid en het nodige bereik om boven alle geluiden uit te stijgen.  

Videomarketing zoals Influencer-marketing gaat over het verzorgen van een onderliggende Call-to-action (CTA) voor gebruikers om op door te gaan – of het nu gaat om een abonnement, het kopen van een product of gewoon om het delen van de video. De belangrijke stap bij het maken van videomarketingcontent is weten wat je wilt dat de kijker doet na het bekijken van je video zodat je zeker weet dat je een dusdanige CTA levert.

Vrouw achter laptop waarop groot youtube staat

Conclusie

Hoewel het misschien verleidelijk is om gewoon een video van je evenement te uploaden en het daarbij te laten, nodigen we je uit een stap verder te gaan. Wees creatief, wees doordacht en wees strategisch. Neem de bovenstaande 6 tips in overweging en kijk of ze je helpen je volgende video te verbeteren.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.