Skip to content Skip to footer

Geld besparen op je telefoonabonnement: zo doe je dat!

Heb je een telefoonabonnement en vind je jouw telefoonrekening voor je smartphone ook vrij hoog? Dan kan het goed zijn om hier proberen op te besparen. Dit is zeker mogelijk, dus je kunt hier zeker achteraangaan. Maar hoe doe je dat, geld besparen op je telefoonabonnement? Hier zijn verschillende manieren voor. Wij zetten het voor je op een rij!

Op zoek naar een goedkoop telefoonabonnement

Wat je natuurlijk eerst kunt doen om geld te besparen op je telefoonabonnement, is op zoek gaan naar een goedkoop telefoonabonnement. Misschien betaal je bij jouw huidige telefoonabonnement namelijk wel onnodig veel. Dat is zonde, want dit geld kun je vast beter aan iets anders besteden. Maar hoe vind je een goedkoop telefoonabonnement? Het is hiervoor belangrijk om abonnementen bij verschillende aanbieders te vergelijken. Dit kan namelijk best wat geld schelen, waardoor dit zeker de moeite waard is. Let hierbij ook vooral op aanbiedingen en andere deals, wie weet kun jij op deze manier wel een goedkoop abonnement scoren.

Het is mogelijk om een abonnement af te sluiten met jouw huidige telefoon. Is jouw huidige telefoon echter aan vervanging toe? Dan is het goed om naar een nieuwe telefoon met abonnement op zoek te gaan. Een iPhone met abonnement is hiervoor een juiste keuze. iPhones zijn razend populair en dat is niet voor niets zo. Als je een nieuwe smartphone nodig hebt, kan het dus zeker goed zijn om een smartphone van Apple te overwegen.

Kies voor een langere looptijd

Een nieuw abonnement afsluiten voor je telefoon? Kies dan voor een abonnement met een langere looptijd. Waarom? Omdat dit vaak voordeliger is. Omdat je langer klant blijft bij een bepaalde aanbieder, wordt hierdoor bijvoorbeeld een korting gegeven. En dit is fijn, want zo bespaar jij op de lange termijn aardig wat geld!

Maak meer gebruik van wifi

Wil je de kosten van jouw telefoonabonnement verlagen? Dan is het goed om zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi. Als jij een bundel hebt in je abonnement, moet je hier zoveel mogelijk binnen proberen te blijven. Het is zonde als je iedere maand extra geld betaalt omdat je bijvoorbeeld meer MB’s hebt verbruikt dan is toegestaan in je huidige abonnement. Om minder MB’s te gebruiken, is wifi belangrijk. Ga dus als je ergens bent eerst kijken of je gebruik kunt maken van wifi voordat je jouw 3G, 4G of 5G aanzet.

Kies voor een ruime bundel

Gebruik je flink wat data en belminuten? Dan is het verstandig om te kiezen voor een iets ruimere bundel. Ga hierbij dus niet te krap zitten, want dan is de kans groter dat je er snel overheen gaat, waardoor je ook extra kosten hebt. Je kunt beter te veel als te weinig hebben in je telefoonbundel, dus houd hier rekening mee.

Naar het buitenland bellen

Bellen naar het buitenland met een familielid of vriend? Zorg er dan voor dat je dit doet via wifi. Je kunt tegenwoordig namelijk op veel verschillende manieren via wifi bellen. Als je dit niet doet, is bellen naar het buitenland vrij prijzig. En dit heeft natuurlijk geen goede invloed op jouw telefoonrekening. Via wifi kost het helemaal niets, dus houd dit in gedachten. Niet alleen als je zelf belt naar iemand in het buitenland, maar ook als je zelf in het buitenland verblijft is dit handig.

Deze tips kunnen je erbij helpen om geld te besparen op je telefoonabonnement. Een hoge telefoonrekening is niet fijn, dus breng hier verandering in. Het is namelijk vaak mogelijk om hier wat geld op te besparen. En het geld dat je hiermee bespaart kun je weer gebruiken voor andere belangrijke dingen!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.