Skip to content Skip to footer

Hoe kan ik advertenties blokkeren op YouTube?

Iedereen weet hoe vervelend het is om tijdens het kijken van een video op YouTube, de ene na de andere advertentie voorbij te zien komen. Gelukkig is er een manier om dit te ontwijken. Wij leggen uit hoe je advertenties kunt blokkeren op YouTube.

YouTube Premium

YouTube heeft sinds een tijdje YouTube Premium in de lucht gegooid. Hier wordt ook veel voor geadverteerd op YouTube zelf. Voor YouTube Premium betaal je 11,99 euro per maand en kun je reclamevrij video’s kijken. Ook krijg je toegang tot een aantal series en films. Helaas is zo’n abonnement vrij prijzig en dus kijken we verder naar hoe het ook kan.

Adblockers 

Om onder deze hoge kosten uit te komen, kan je gebruik maken van een adblocker. Dankzij adblockers blokkeer je gemakkelijk de advertenties op YouTube. Online valt veel informatie te vinden over goede adblockers, zoals Adblock Plus. Het is naast het gebruiken van een adblocker ook mogelijk om advertenties te blokkeren op netwerkniveau. Dit doe je door een PiHole in te richten. Hierdoor krijg je geen YouTube-advertenties meer te zien, mits je met het desbetreffende apparaat verbonden bent met je netwerk.

Het is vanzelfsprekend dat YouTube er alles aandoet om deze adblockers tegen te gaan. Ze willen immers zoveel mogelijk geld binnenhalen. Als je dus echt 100% garantie wilt dat je geen advertenties meer te zien krijgt, zal je een abonnement moeten afsluiten voor YouTube Premium.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.