Skip to content Skip to footer

Zelf QR-codes maken: zo doe je dat

Voor een digitaal apparaat zijn de blokjes met pixels eenvoudig te decoderen codes met informatie, terwijl wij als mensen er niks uit kunnen lezen. De QR-codes kunnen naar van alles leiden, van weblinks naar teksten en van informatiebronnen naar apps. Dat we QR-codes kunnen scannen met de camera van onze smartphones en tablets weten we allemaal. Deze QR-codes kun je echter zelf ook maken, maar hoe?

Lees ook: 10 geheime tips voor WhatsApp

Via de website QR Code Maker kun je gemakkelijk QR-codes creëren. Het stappenplan werkt als volgt:

Total Time: 3 minutes

Website openen

Open de website QR Code Maker.

Selecteer waarvan je QR-code wilt maken

Je kunt van verschillende bronnen een QR-code maken, zoals: een website, e-mailadres, Twitter-account etc.Qr-code pctipvandedag

QR-code aanpassen

Aan de rechterkant kun je de code nog aanpassen: kleur, vorm en je kunt eventueel een logo toevoegen. Je kunt er ook voor kiezen om een extra tekst toevoegen, zoals show me. Dit kun je doen door op een icoon te klikken, dan zie je meteen hoe de code eruit ziet.

QR-code downloaden

Door op de groene knop Download te klikken, bewaar je de code op je pc.

Nu heb je een persoonlijke QR-code gemaakt. Je kunt hem delen, zodat mensen hem online kunnen vinden, maar je kan hem ook uitprinten, op deze manier combineer je de analoge wereld met de digitale wereld. Je kunt zoveel QR-codes maken als je maar wilt.

Qr-code pctipvandedag. Nl
Qr-code van pctipvandedag. Nl

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.