Home Android Zand in je mobiel? Zo maak je ‘m het beste schoon

Zand in je mobiel? Zo maak je ‘m het beste schoon

zand

Het is vakantie in het land dus een dagje strand kan niet verkeerd zijn. Maar wat nou als je telefoon helemaal onder het zand zit? Wij geven je wat tips om je telefoon goed schoon te maken.

Het strand is de beste manier om te ontspannen, maar voor elektronische apparaten kan het soms niet goed aflopen. Natuurlijk beschermt een goede telefoonhoesje je apparaat tegen beschadiging, maar het kan niet altijd voorkomen dat zand binnensluipt en ravage aanricht. Zand heeft de potentie om je koptelefoonaansluitingen verstoppen, daarnaast kunnen knoppen blijven hangen en het heeft de kan een aantal nare krassen op je scherm te produceren.

Smartphone op het strand

Zo verwijder je zand

Belangrijk: als er zand in je telefoon komt, moet je het apparaat eerst uitzetten voordat je het gaat reinigen.

Het is nog geen ramp als het in je telefoon terecht is gekomen. Gebruik een borstel met zachte haren om alle grotere, zichtbare korrels voorzichtig weg te vegen. Wees heel voorzichtig op glazen oppervlakken. Perslucht is ook een veelgebruikt hulpmiddel om kleine technologische storingen te verhelpen. Je kunt vrijwel overal een bus gecomprimeerde lucht kopen. Richt de lucht op de openingen en poorten van je apparaat om de korrels te blazen die erin zit. Als dat niet lukt, probeer dan een stofzuiger om het zand eruit te krijgen. Ga voorzichtig over de randen en openingen van de telefoon om het zand eruit te zuigen.

Maatregelen die je vooraf kunt nemen

Voordat je naar het strand gaat, bedek je je telefoon met plastic folie of plakband. Knip een een stuk en plak het op alle openingen. Zand kan ook je scherm beschadigen, ondanks de onschuldige grootte van de korrels. Daarom is het verstandig een screenprotector aan te brengen voor je naar het strand gaat. Laat je telefoon niet los in je strandtas zitten. Het is logisch dat je het juist doet om je telefoon uit de zon te houden, maar dit is niet altijd de juiste manier. Denk er maar eens over na, wanneer je thuiskomt van het strand hoeveel zand er meestal op de bodem van je tas zit? Zand valt op de bodem van je strandtas, hierdoor hebben de korrels voldoende ruimte om alle kleine poorten van uw apparaat binnen te dringen.

Avatar van kiara
Technologie gaat veel dieper dan alleen de telefoontjes in onze handen. En is tegenwoordig bijna onvermijdelijk geworden. Als schrijfster vind ik het ontzettend gaaf om mij hierin te verdiepen. Het uitvogelen van de nieuwste applicaties, smartphones en functies zijn voor mij dus altijd wel een leuke bezigheid.