Skip to content Skip to footer

Wat zit er in het doosje bij een iPhone 13 abonnement?

Wil je een iPhone 13 abonnement afsluiten maar eerst weten wat er met de smartphone meekomt? Hartstikke logisch! Zo kan je je vast voorbereiden op het aanschaffen van eventuele extra accessoires. In dit artikel nemen we alles met je door.

iPhone 13

De iPhone 13 en zijn duurdere broertjes Pro en Pro Max zijn de nieuwste smartphones van Apple en nog altijd mateloos populair. Ook hun kleinere zusje de iPhone 13 mini verkoopt heel goed en de abonnementen gaan als warme broodjes over de toonbank. Overweeg je dus een iPhone 13 abonnement af te sluiten, maar wil je ook weten wat je aan accessoires kan verwachten? Lees dan verder!

Twee iphone 13 telefoons naast elkaar op een gevlekte ondergrond en met de de bovenkanten naar elkaar toe

Wat zit er niet in de doos?

Klimaatdoelen

Net als bij de iPhone 12 komt je Apple in een kleinere verpakking. Volgens het bedrijf is dit een klimaatmaatregel. Zij hebben zich als milieudoelstelling voorgenomen om vóór 2030 Co2-neutraal te zijn en vanaf dan “zijn al je favoriete producten dat ook”. Dit heeft niet alleen effect op het doosje waarin je mobieltje komt, maar ook op de meegeleverde accessoires.

EarPods en lichtnetadapter

Deze lijn in het klimaatbeleid wordt doorgetrokken naar de inhoud van het doosje: de EarPods, de bedrade oordopjes, zijn niet meer aanwezig. Dit is niet anders dan bij de iPhone 12, de eerste versie waar Apple de oordopjes standaard wegliet. Hetzelfde geldt voor de lichtnetadapter, ook wel bekend als de oplaadstekker. De AirPods, de niet-bedrade oordopjes, vervangen de EarPods in het doosje niet.

Airpods pro houder met de oordopjes ernaast in neonlicht

Het Amerikaanse bedrijf zei hier in 2020 over dat het schrappen van deze twee accessoires veel elektronisch afval voorkomt. Bovendien bespaart het ze geld omdat ze minder hoeven uit te geven aan onderdelen en hiermee ook weer de doosjes kleiner kunnen maken. Ook bij oudere iPhone-modellen (aanvankelijk verkocht met zowel met oordopjes als stekker) werden bij toekomstige aankopen de accessoires weggelaten.

Maar vries niet! Je krijgt gelukkig nog het nodige bij je aankoop of een iPhone 13 abonnement.

Wel aanwezig

De ideale kabel

Het belangrijkste is dat je nu standaard de USB-C naar Lightningkabel krijgt. De Lightningkabel is Apple-eigen en daarom kan je niet zomaar een willekeurige andere kabel gebruiken (lees hier meer over de verschillende tussen al deze kabels). De Lightning is geschikt voor snelladen waarmee je je smartphone binnen no-time op 100 procent krijgt. Ook is de Apple-kabel compatibel met computerpoorten. Dit is goed nieuws als je (nog) veel thuiswerkt of om andere redenen vaak je laptop bij je hebt.

Er zit geen adapter (stekker) in de doos, maar daarentegen ondersteunt de iPhone 13 MagSafe draadloos opladen. Afhankelijk van je voorkeur gebruik je de kabel straks weinig.

Iphone in de doos voor iphone 13 abonnement

Pennetje of prikkertje voor je SIM-kaart

Of je het nu een pennetje, prikkertje of haakje noemt: dat kleine aluminium dingetje waarmee je de simkaart te pakken krijgt omdat het gleufje opengaat. Die zit uiteraard ook in de doos.

Sticker & handleiding

Tot slot: de bekende Apple-sticker zit ook nog in de doos. Waar je voorheen standaard twee stickers kreeg, is dat nu nog maar eentje. Dit heeft geheid te maken met het klimaatdoel. Niet meer dan logisch: de handleiding zit ook bij een iPhone 13.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.