Skip to content Skip to footer

iPhone 13 en iPhone 12: wat zijn de verschillen?

Ben jij een Apple fan? Dan kijk je vast uit naar de maand september! Want dat is namelijk de maand waarin de nieuwe iPhone 13 uitkomt. Tot nu toe is het vanuit Apple erg stil, maar er zijn al wel veel geruchten en voorspellingen links en rechts te horen. Daar gaan we vandaag met je naar kijken.

Zelfde modellen en prijzen

We vermoeden dat de modellen van de iPhone 13 gelijk zullen zijn aan die van de iPhone 12, dus de iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max. De iPhone 12 mini was natuurlijk nieuw vorig jaar en verkocht wat minder goed, maar de andere modellen zijn al enkele generaties de standaard en daar verwachten we zeker geen veranderingen in. Qua prijzen verwachten we dat ieder model van de iPhone 13 ongeveer gelijk zal zijn aan hetzelfde model van de iPhone 12, tenzij Apple besluit om de opslagruimte uit te breiden, want dan zal de prijs wel flink stijgen.

Design en scherm

De iPhone 12 bevat natuurlijk al een erg mooi OLED scherm, maar toch zijn er wel wat dingen die eraan toegevoegd kunnen worden. Als we kijken naar Samsungs Galaxy S21 of andere Android toestellen, dan zien we dat die 120 Hz refresh rate en Always On Display hebben. We verwachten dat Apple dit zeker ook aan de iPhone 13 wil gaan toevoegen omdat de hogere refresh rate zorgt voor een soepelere ervaring tijdens het scrollen door je tijdlijn of het spelen van een spel. Always On Display zorgt ervoor dat het scherm van de telefoon, de naam zegt het al, altijd aanstaat. Handig als je de tijd of je notificaties wil bekijken zonder eerst je telefoon te moeten pakken en unlocken.  Daarnaast zouden ze ook iets kunnen doen aan de notch, want die is natuurlijk wel erg groot vergeleken met de concurrenten. Maar of dat ook echt gaat gebeuren, moeten we nog zien.

Dit is de 1 bij het artikel: iphone 13 en iphone 12: wat zijn de verschillen?.
De iphone heeft al jarenlang een 60 hz scherm, misschien dit jaar een 90 of 120 hz?

Camera’s

Op dit moment hebben alleen de iPhone 12 Pro en Pro Max een tele zoomlens en een LiDAR-sensor. Deze laatstgenoemde zorgt ervoor dat je mooiere portretfoto’s maakt vanwege de toegevoegde scherptediepte. Daarnaast is de autofocus van de LiDAR erg snel. Mogelijk gaat Apple deze technologie in alle modellen van de iPhone 13 verwerken in plaats van alleen in de Pro en Pro Max. Als we weer even kijken naar de Samsung Galaxy S21, dan zien we dat die echt hele goed zoom-mogelijkheden heeft. Mogelijk gaat Apple dit ook aanbieden in de iPhone 13.

Poorten

Apple maakt al zolang gebruik van Lightning-poorten en kabels. Toch zouden veel mensen graag willen zien dat deze poorten vervangen worden door USB-C poorten. Of dat ook gaat gebeuren? Dat is lastig te zeggen. Misschien wordt de iPhone 13 wel helemaal poortloos, omdat voor opladen (wireless charging) en muziek luisteren (Airpods) eigenlijk helemaal geen poorten nodig zijn.

Dit is de 2 bij het artikel: iphone 13 en iphone 12: wat zijn de verschillen?.
De linker is al weg, zal de middelste poort nu ook gaan verdwijnen?

Nieuwe processor

Misschien zullen de poorten ontbreken, maar een ding dat zeker niet zal ontbreken is de processor. Ieder jaar zien we dat Apple een nieuwe processor toevoegt aan de nieuwe iPhones. De iPhone 12 had een erg goede A14 Bionic en waarschijnlijk zal de iPhone 13 dus een A15 Bionic krijgen die een klein beetje beter en sneller zal zijn dan zijn voorganger. En dat is prima, want de A14 is al een uitstekende processor.

Grotere batterij

Waar de iPhone 12 op alle fronten zeer goed scoorde, viel deze toch wat tegen qua batterijduur. Het zou dus logisch zijn als Apple de batterijen wat groter zou maken en ze van meer capaciteit zou voorzien. Hopelijk horen we hierover gauw meer!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.