Skip to content Skip to footer

Wat is CFD trading en waar kun je op deze manier handelen?

CFD trading is een term die veel gebruikt wordt om het handelen in CFD’s op cryptovaluta. De letters CFD staan voor de term Contract For Difference en is een eenvoudig, flexibel maar vooral zeer krachtig handelsinstrument dat uitermate geschikt kan zijn om meer rendement te halen uit een crypto trading strategie. Een goede reden om je eens te verdiepen in wat CFD trading is en waar je op deze manier kunt handelen.

Hoe interessant is CFD trading?

Op de vraag hoe interessant CFD trading kan zijn, kunnen we kort zijn: dit is zeer interessant. Om dit antwoord te onderbouwen hoeven we je alleen maar te wijzen op de hoge volatiliteit van een cryptomunt als de Bitcoin (BTC). Deze koers kan zomaar binnen een tijdsbestek van een week met 20% fluctueren. Uiteraard biedt dit bijzonder veel kansen voor jou als belegger, mits je op het juiste moment de juiste slag slaat maar hier komen we later in dit artikel terug. De fluctuerende koers biedt vooral veel kansen voor CFD trading omdat het hierbij mogelijk is om sneller te handelen.

De CFD handel (dus het handelen in contracts) houdt immers in dat je speculeert op een koers van een cryptomunt (zoals de Bitcoin) zonder dat je zonder de onderliggende asset bezit. Je koopt of verkoopt de onderliggende munt niet daadwerkelijk maar je speculeert op de koersbewegingen van de onderliggende coin. Dit biedt alle mogelijkheden om als handelaar verschillende posities in te nemen om een hefboom in te zetten. Deze handelshefboomwerking vergroot het rendement dat wordt gegenereerd door de kleine prijsbewegingen aanzienlijk. Op deze manier wordt CFD trading nog interessanter.

Waar kun je terecht voor CFD trading?

De kans is groot dat je na het lezen van het bovenstaande graag wil weten waar je terecht kunt voor CFD trading. In dit geval kun je hiervoor beter niet terecht bij de gemiddelde exchange omdat deze vaak te traag zijn voor deze vorm van crypto handel. In dit geval kun je beter terecht bij een van de vele opties die een CFD handelsomgeving aanbieden. Een specifiek CFD-handelsplatform is ontwikkeld om de belegger zo goed en snel mogelijk posities te laten openen en sluiten met een bepaalde hefboom.

Het loont de moeite om hiervoor meerdere opties te vergelijken. Heb je weinig kennis van dit soort zaken of heb je niet de mogelijkheden om de CFD markt nauwlettend in de gaten te houden? Dan is Immediateedge.biz/nl/ zeker een alternatief die je in overweging kunt nemen. Dit is een geautomatiseerd crypto handelingssysteem waarbij trading bots je deze handel volledig uit handen kan nemen. Succes is uiteraard nooit verzekerd op dit gebied want er zijn risico’s verbonden aan alle vormen van crypto handel maar CFD trading kan en zeer interessante optie zijn.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.