Skip to content Skip to footer

Wat nu?! Wat betekent de batterijstatus ‘Reparatie aanbevolen’ op je Mac?

Als je een Mac hebt dan zie je rechts bovenin een batterijsymbool en hoe ver je iMac of MacBook is opgeladen. Door op dit oplaadpercentage te klikken om de status van de batterij in je Mac te controleren en of Apple bijvoorbeeld reparatie aanbeveelt. Maar moet je dan snel aan de slag? Of betekent dit dat je Mac aan zijn einde is?

Batterijstatus: ‘Reparatie aanbevolen’

Batterijpercentage in de menubalk

Deze check je door in de menubalk op het batterijsymbool te klikken. Nu staat er ‘Normaal’ of ‘Reparatie aanbevolen’. Normaal spreekt voor zich maar wat nu als er staat dat de batterij laten repareren het beste is?

Voorbeeld van menubalk met batterijstatus 'reparatie aanbevolen' omcirkelt

Deze status betekent in elk geval niet dat je Mac binnenkort kapot gaat of je direct tegen problemen aanloopt. Als reparatie wordt aanbevolen dan werkt je batterij nog steeds zoals hij zou moeten máár hij kan minder lang lading vasthouden dan een nieuwe batterij. Hij gaat dus sneller leeg en je moet hem snel weer opladen.

In sommige gevallen betekent het wél dat je batterij niet meer naar behoren functioneert. Maar ook nu hoef je niet meteen naar de servicepunten te rennen: je Mac gaat nog steeds niet zomaar stuk en je kunt hem zonder zorgen blijven gebruiken. Wel is het slim om je batterij eens na te laten kijken als je toch tegen wat moeilijkheden aanloopt. De kans is groot dat deze je hoofdpijn bezorgt en vervangen moet worden. Doe dit wel bij gerenommeerde Apple servicepunten of resellers.

Macbook li-ion batterij na reparatie aanbevolen

Oudere MacOS?

Dan heb je misschien de volgende batterijstatus gezien: ‘Vervang spoedig’, ‘Vervang nu’ of ‘Onderhoud vereist’. Deze verschenen als de batterij minder lang lading vasthoudt dan toen deze nieuw was of als deze onderhoud moest krijgen.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.