Skip to content Skip to footer

Waarom een technisch goede website bijdraagt aan meer conversies

Websites, ze zijn er ondertussen in overvloed. Een website is lang niet alleen meer enkel leuk om te hebben, het is een belangrijk verkoopkanaal voor vele bedrijven. En met alle concurrentie is het daarom essentieel om ervoor te zorgen dat een website qua techniek uitblinkt. De techniek van een website maakt of breekt een site. Het beïnvloedt namelijk of een gebruiker jouw site vindt, hoe hij de site ervaart en of er vervolgens een conversie uitrolt. Lees waarom goede site techniek jouw conversies verhoogt!

Goede techniek scoort in Google

Google is ‘s werelds grootste online zoekmachine. Daarom wil jij uiteraard dat jouw website daar tussen staat. Met naar schatting 40.000 zoekopdrachten per seconde, is het begrijpelijk dat Google goede webtechniek belangrijk vindt. Google onderzoekt namelijk dagelijks verschillende websites om te scannen waar deze over gaan en wat er op te vinden is. Deze website moet het algoritme kunnen lezen, maar ook begrijpen. Een goede techniek op je website is hierbij van belang. Als de navigatie onlogisch is ingedeeld, de XML sitemap ongestructureerd is of de er veel foutieve links op de site staan, dan rankt Google jouw website lager. Goede techniek draagt dus bij aan de online vindbaarheid van de website verbeteren.

Alles bepalend voor de gebruikservaring

Naast dat het helpt met een betere ranking in Google, is een goede website ook essentieel voor de gebruikservaring van potentiële klanten. Wanneer de site traag is, links niet werken of de navigatie van jouw website onduidelijk is, haken ze af. Vooral met de grote concurrentie online, kiezen mensen eenvoudig voor een andere aanbieder. Een vloeiende user experience is daarom cruciaal voor het vasthouden van geïnteresseerden en om zo conversies te verhogen. Daarnaast kijkt Google ook meer en meer naar de gebruikservaring en de tijd die mensen besteden op jouw website. Kortom, een goede gebruikservaring draagt op verschillende fronten bij aan het verhogen van conversies.

Een krachtige website overtuigt

Wanneer bezoekers jouw website gevonden hebben en de site ook als prettig ervaren, rest er nog één ding: de potentiële koper moet overtuigd worden. Een website is meer dan alleen een online catalogus of digitaal uithangbord. Wanneer een website aantrekkelijk is ingericht qua techniek, draagt dit bij aan de overtuigingskracht. Hoe minder moeite het kost om op een site te zijn, hoe meer tevreden ons brein is. Met als resultaat dat een potentiële klant eerder overgaat tot een aankoop. Denk hierbij aan een snelle website, eenvoudige te verwerken teksten, prettige navigatie en duidelijke buttons. 

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.