Skip to content Skip to footer

VPN apps voor Android en iOS

In eerdere blogberichten zijn we in gegaan op de noodzaak van een veilige en betrouwbare VPN aanbieder. In dit artikel besteden we graag aandacht aan hoe een VPN werkt met apps (applicaties) voor tablets en smartphones en waarom het belangrijk is dat je, zeker in openbare gelegenheden, een VPN gebruikt om gegevens te versleutelen. Via applicaties wordt immers ook data heen en weer gestuurd over het internet, denk aan e-mail, internetbankieren, social media of Netflix!

Aanbieders van VPN voor mobiele apparaten

Een VPN gebruiken voor je laptop klinkt aannemelijk, dus de kans bestaat dat je onderhand je blik hebt laten vallen op een aanbieder die je vertrouwt en je een veilig VPN biedt. Niet alle aanbieders van VPN bieden echter de mogelijkheid om de dienst óók op mobiele apparaten te gebruiken! Voor onderstaande aanbevelingen kijken we naar de de beschikbare informatie op de website, de hoeveelheid apparaten die tegelijk verbonden kunnen worden en het aantal servers.

NordVPN

Een grote en hoog aangeschreven aanbieder van VPN mét ondersteuning voor iOS en Android is NordVPN. Met deze aanbieder beveilig je tot 6 apparaten tegelijk onder hetzelfde abonnement. Omdat NordVPN veel servers over de hele wereld heeft verspreid kun je overal waar je bent gebruik maken van snel internet. Handig als je ongecensureerd een YouTube video wilt kijken dus! NordVPN beschikt voor alle platformen over een Kill Switch. Hiermee wordt voorkomen dat er om de VPN heen gegevens worden verstuurd. Dit is met een paar simpele stappen in te stellen op je apparaat, het helpcentrum van NordVPN omschrijft hoe dat moet.

Je kunt de diensten van NordVPN per maand, per jaar of per 3 jaar afnemen.

Hieronder een server selecteren in de Android app:

Hideman

Hideman is een aanbieder die per maand die een fractie goedkoper is dan NordVPN en biedt daarnaast ook gratis VPN service daarmee is het aantal servers dat je kunt gebruiken beperkt en ook de hoeveelheid gegevens die je kunt versturen. Ze beheren minder servers, dus de snelheid zal minder zijn dan met een grotere VPN aanbieder die honderden servers over de hele wereld heeft. Via het contactformulier op de website kan eventueel wel een aanvraag gedaan worden voor servers in andere landen dan worden genoemd.

Het grote voordeel van Hideman VPN is dat er betaald kan worden met SMS, Paypal of cryptovaluta. Je hebt dus geen creditcard of iDeal nodig om van deze dienst gebruik te maken.

ExpressVPN

ExpressVPN biedt 3 verbindingen tegelijk en werkt eveneens met een soort Kill Switch om alle gegevens ten alle tijden veilig te beheren. Zo voorkom je dat in een openbare netwerk je gegevens worden onderschept en door kwaadwillenden worden gebruikt. ExpressVPN biedt je de keuze uit 160 servers over de hele wereld en ‘split-tunneling’, dat houdt in dat je zelf de keuze maakt of je tablet of smartphone via de VPN verbonden is met internet of niet.

Een abonnement van 1 maand bij ExpressVPN heb je al voor €12,95

Je kunt simpel een locatie kiezen vanaf waar je wilt connecteren:

Locatie kiezen met expressvpn

Instellen van VPN op een mobiel apparaat

Het instellen van het gebruiken van de door jou gekozen VPN kan handmatig of met de door de aanbieder verstrekte app. Lees de handleiding van je VPN aanbieder en je smartphone voor meer informatie hierover. Zo ben je altijd en overal gegarandeerd van de beste privacy op het internet!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.