Skip to content Skip to footer

Waarom voetbal kijken op een goede monitor beter is dan op TV

Voetbal kijken op je monitor in plaats van op je televisie, waarom zou je dat doen? Je zou kunnen denken dat het weinig verschil maakt waar je jouw TV scherm of PC monitor voor gebruikt. Op de grootte na zijn het ten slotte allebei ‘gewoon’ schermen. Toch is er wel degelijk meer verschil! Daarom is het bijvoorbeeld beter om de Champions League competitie te kijken op je monitor, en kun je je TV scherm beter niet gebruiken voor je werk. We leggen je uit waarom.

Het voordeel van een kleine monitor

Op het eerste gezicht lijkt de monitor van jouw PC misschien te klein voor de ultieme ervaring van het voetbal kijken. Vooral wanneer je daar een groot televisiescherm tegenover zet. Maar als je erbij stilstaat dat je monitor is gemaakt om van dichtbij te kijken, verander je misschien van gedachten. De monitor geeft namelijk superscherp beeld en je kunt alle details goed zien. Bij een TV zul je toch wat verder weg moeten zitten, want dichterbij wordt de kwaliteit alleen maar minder.

Daarnaast heb je bij een monitor te maken met een hogere verversingssnelheid, wat voor je ogen fijner is om naar te kijken. Als laatste voordeel is dat je monitor op een computer is aangesloten. Je kunt het scherm waar bijvoorbeeld de Europa League op is verkleinen en op een ander gedeelte van de monitor kijken hoe je kunt wedden op Europa Leaugue.

Thuiswerken met TV als monitor?

Een TV scherm als tweede scherm bij het thuiswerken. Het lijkt een creatieve oplossing, maar als het je gaat om de grootte, kun je toch echt beter een grotere monitor kopen in plaats van een televisiescherm. De TV is gemaakt om van veraf te bekijken en heeft daarom grotere kijkhoeken. Wanneer je hier opeens de hele dag van dichtbij naar gaat kijken, zul je snel genoeg merken dat je ogen vermoeid raken. Het is dan ook aan te raden om het gewoon bij je monitor te houden.

Liever gamen op je PC

Ook als je wilt gamen of bijvoorbeeld video’s wilt bewerken en daarvoor een muis gebruikt, zul je beter af zijn met je monitor. Een televisie is namelijk niet bedoeld als computerscherm en daarom is de reactietijd langzamer wanneer je een muis of game console gebruikt. Je monitor is hier natuurlijk wel voor gemaakt en kan daarom extra snel reageren wanneer je de cursor beweegt of een knop indrukt. Ook niet onbelangrijk: op je televisie kun je te maken hebben met een andere weergave van kleuren. Een monitor is daarentegen zo ontworpen dat kleuren optimaal worden weergegeven.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.