AppsVakantie apps: 10 handige apps voor op reis

Vakantie apps: 10 handige apps voor op reis

Er zijn genoeg vakantie apps die jou hulp kunnen bieden om jouw vakantie soepel te laten verlopen. Apps kunnen een inspiratiebron zijn, ze kunnen je helpen met vervoer en voor boekingen. Voor alles is er wel een app. Wij hebben er een aantal verzameld die je absoluut niet kan missen deze vakantie.

Douane reizen: wat mag mee in je bagage

Ben je op reis en wil je graag iets meenemen om na je vakantie ervan na te genieten? En wil je weten wat je wel en niet mee terug mag nemen naar Nederland? Douane reizen app biedt informatie aan over de regels voor geneesmiddelen, etenswaren, drank, tabak, dieren en nog veel meer. Binnen de EU zijn er natuurlijk regels waar wij ons aan moeten houden. De app helpt je om de juiste informatie te vinden.

Ook is het mogelijk om voluta, volume en gewicht om te rekenen naar euro’s en welbekende eenheden, zoals kilogram en liter. Je kan van je aankoopbonnen foto’s maken en opslaan in de app. Zo kan je altijd bewijzen dat je de producten tijdens de reis hebt gekocht. Dit is een kleine moeite, maar hiermee kan je problemen na je reis voorkomen.

Withlocals: je persoonlijke lokale gids

Wil je graag leuke dingen in de buurt van je vakantiebestemming doen? Met de app Withlocals krijg je unieke rondleidingen en eetervaringen in meer dan 50 steden over de hele wereld, leuk tóch? Je koppelt de app aan een lokale inwoner en tegen een kleine vergoeding kookt de local voor jou of krijg je een rondleiding in de stad. Withlocals biedt daarnaast ook locatiegebonden suggesties die altijd wel handig zijn.

Google Maps: de weg vinden op vakantie

Een app die je niet moet vergeten om te downloaden is Google Maps. De app biedt veel functies die handig kunnen zijn tijdens jouw vakantie. Zoek een restaurant als je honger hebt of gebruik de navigatiemodus om de weg te vinden. Wil je fietsen, met de auto rijden of lopen, de app heeft voor al deze opties een speciale route, makkelijk hé? Heb je geen internet tijdens je vakantie, geen paniek. Je kan kaarten opslaan, zodat je er offline gebruik van kan maken.

Google maps is onmisbaar op vakantie
Google Maps is onmisbaar op vakantie.

Airbnb: de geschikte verblijfplaats

Airbnb is een online marktplaats waar je vakantieverblijven kan vinden. Kies uit meer dan 6 miljoen vakantiehuizen in meer dan 191 landen. Verfijn jouw zoekopdracht op prijs, buurt, voorzieningen en meer. Er is een ruime keuze aanwezig en het is nu ook mogelijk om via Airbnb uitstapjes te boeken in het gebied waar je verblijft. Een app die je niet kan missen dus.

WieBetaaltWat: gezamenlijke uitgaven met vrienden

Ga je gezellig met vrienden op vakantie en wil je de kosten verdelen? WieBetaaltWat is dan de geschikte app om de gezamenlijke uitgaven bij te houden. Je kunt zelf deelnemers uitnodigen die een bijdrage moeten leveren. Voer de uitgaven in en de app maakt de balans. Zo weet je precies wie wat moet betalen. Dit overzicht wordt gemaild naar alle deelnemers. Zo kan er geen verwarring ontstaan en kan je volledig genieten van je vakantie.

EHBO app: medische hulp op zak

Met deze app heb je altijd EHBO instructies bij de hand. Zo weet je altijd wat je kan doen tijdens noodsituaties. De app biedt informatie over brandwonden, vergiftiging, hevige bloeding en nog veel meer. Je weet namelijk nooit wanneer je in zo’n situatie belandt tijdens je vakantie. Deze app biedt betrouwbare informatie, waarbij je instructies krijgt hoe je in veelvoorkomende situaties moet handelen. De app bevat ook gesproken instructies. Ben je opzoek naar een automatische externe defibrillator (AED) in de buurt? Met een druk op de knop krijg je een kaart te zien, waarop er aangegeven wordt waar je een AED vindt.

Lees: Zand in je mobiel? Zo maak je ‘m het beste schoon

PackPoint Travel Packing List: paklijst, zodat je niks vergeet

PackPoint stelt een inpaklijst en bagagechecklist samen die rekening houdt met van alles. Het is een handige app die je helpt bij het inpakken. PackPoint stelt aan het begin een aantal praktische vragen die natuurlijk invloed hebben op jouw inpaklijst. Vervolgens analyseert de app de locatie waar je heengaat en daar wordt een lijst aan gekoppeld. Je krijgt een aantal suggesties te zien. Je kan zelf bepalen of je die op je lijstje laat staan. Tijdens het inpakken kan je de spullen van jouw lijstje afvinken. Handige app voor iedereen!

Moovit: met openbaar vervoer reizen

Wil jij liever niet al te veel geld uitgeven aan een taxi op vakantie? Dan kan je beter voor het OV kiezen. In het buitenland kan dit soms een gedoe zijn om te zoeken naar bushaltes of metrolijnen. Gelukkig bestaat Moovit! Je weet precies waar je je bevindt, de app geeft meldingen wanneer je in- en uit moet stappen. Daarnaast beschikt de app over een overzichtelijke weergave. De app is beschikbaar in ruim 500 steden.

Dit is de 1 bij het artikel: vakantie apps: 10 handige apps voor op reis.
maak je gebruik van het OV op vakantie dan is Moovit onmisbaar

Uber: taxi overal waar je bent

Heb je een taxi nodig vanaf de locatie waar je bent, maar weet je niet waar je er een kan vinden? Met Uber bestel je een taxirit via de app. Wanneer je een taxi wilt bestellen, voer je het adres in waar je heen wilt gaan en Uber berekent. Vervolgens wordt er berekend hoe lang je rit gaat duren en wat het gaat kosten. Wanneer je een Uber besteld kan je op de kaart precies zien waar hij is en hoe lang hij erover doet om bij jou te komen. De kosten zullen automatisch van je rekening worden afgeschreven. In sommige steden is het ook mogelijk om contant te betalen. Dit wordt aangegeven in de app.

Lees: Gratis hotspots op vakantie

TripIt: onmisbaar voor de chaotische reiziger

Ben je niet zo goed in het bijhouden van reserveringsnummers, vluchttijden en andere belangrijke informatie? Dan kan TripIt deze vakantie je beste vriend worden. Deze app bewaart alle informatie op één plek. Je hoeft dus niet je hele email door te zoeken. Nog een pluspunt is dat je de informatie zelf niet allemaal in de app hoeft in te voeren. Je moet je aanmelden, je emailadres doorgeven. De app gaat je email scannen en gaat opzoek naar reisbevestigingen die je hebt ontvangen. Vervolgens voegt TripIt alle reisinformaties automatisch toe aan de app.

Avatar of martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week