Skip to content Skip to footer

Tips voor het gebruik van een VPN

De laatste paar jaren zijn er steeds meer mensen die kiezen om een VPN te gebruiken voor hun thuisnetwerk. De reden hiervoor is simpel, het gebruik van een VPN brengt namelijk veel voordelen met zich mee. In dit artikel zullen we heel kort ingaan op wat een VPN ook alweer was, vervolgens laten we je enkele tips en tricks zien die jij kunt toepassen om alles uit je VPN dienst te halen. Wel zo prettig natuurlijk!

Mocht je het vergeten zijn, een VPN staat voor een Virtual Private Network. Wanneer je gebruik maakt van een Virtual Private Network zal jouw computer of telefoon verbinding maken met een server die zich meestal in het buitenland bevindt of VPN Netherlands. Waarom dan vraag je je af?

Door deze verbinding lijkt het alsof jij zelf in dit land bent, hierdoor ben je in staat om de geografische restricties te omzeilen. Er zijn namelijk bepaalde websites die beperkt zijn tot een bepaalde regio, denk bijvoorbeeld aan een site als Netflix. Naast het verbergen van jouw ware locatie zorgt een VPN ervoor dat je jouw gegevens op een veilige manier kunt doorsturen. Moet je veel gevoelige documenten of persoonlijke gegevens doorsturen dan kan je dit met behulp van een VPN zonder zorgen doen.

De beste locaties voor een VPN

Zoals hierboven al even is aangestipt gebruik je een VPN om jouw ware locatie te verbergen, het lijkt immers alsof je je in het land van de server bevindt (geoblocking). Er zijn verschillende landen die echt de beste zijn als het aankomt op het verbinden met een VPN server, wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet:

  • Zwitserland – staat met stipt op nummer een op het gebied van VPN verbindingen. De voornaamste reden om te kiezen voor dit land is dat zij geen deel uitmaken van de EU, hierdoor kunnen zij een hoge mate van anonimiteit en veiligheid bieden.
  • Roemenië – Ook Roemenië is een uitstekend land om te kiezen. Ondanks dat dit land lid is van de EU vinden we in Roemenië nog steeds een hoge mate van online bescherming. De wetten die transparantie op het internet moeten bieden zijn hier in 2014 namelijk teruggedraaid.
  • IJsland – Als laatste is IJsland een prima optie om voor te gaan. Dit land heeft geen wetten die verplichten dat online communicatie moet worden bewaard. Dit zorgt ervoor dat je als VPN gebruiker ongestoord je gang kan gaan wanneer je verbinding maakt met een serve in IJsland.  
Vpn is een veilige verbinding.

Tip 1: Check de snelheid

Iedere VPN gebruiker heeft andere wensen en behoeftes. Als je graag in full HD series wilt streamen dan is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een zeer snelle server. Hoef je alleen maar af en toe een mailtje te sturen dan is de snelheid minder van belang. De snelheid is een belangrijke factor voor het berekenen van de prijs die je uiteindelijk betaald.

Tip 2: Kijk naar de landen

Je hoeft de bovenstaande landen natuurlijk niet te gebruiken wanneer je een specifiek doel voor ogen hebt. Als je bijvoorbeeld het aanbod van Netflix in de VS wilt ontvangen dan zal je verbinding moeten maken met een server in de VS zelf.

Tip 3: Controleer de privacyregels

Wanneer je volledige anonimiteit op het internet wilt hebben zal je op zoek moeten gaan naar een speciale non log VPN. Check altijd even of het land van de server bepaalde regels hanteert voor het opslaan van online gegevens, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.