Skip to content Skip to footer

Google Maps toont nu stippellijn richtingen aan

Google Maps heeft een nieuwe functie gelanceerd, waarbij augmented reality wordt gebruikt. Op het scherm worden er pijlen en aanwijzingen weergegeven om de weg te wijzen. Op dit moment is de functie alleen beschikbaar voor wandelroutes.

Hoe werkt de nieuwe Google Maps functie

Google maakt zijn nieuwe augmented reality wandelroute beschikbaar. De nieuwe functie heet Google Maps Live View en is beschikbaar op een aantal Android-telefoons en de iPhone. De functie verscheen eerder dit jaar, maar was alleen beschikbaar op Pixel-apparaten van Google. Live View geeft je een realtime navigatie via de camera van je telefoon. Het werkt door de app te activeren op de locatie waar je staat. De benodigde gegevens worden gebruikt om de locatie te verfijnen in Google Street View.

Google maps augmented reality
@google

Wanneer de definitieve locatie is vastgesteld, wordt een richting gegenereerd met duidelijke navigatie-instructies op het scherm van uw apparaat. Zo zal je pijlen en andere aanwijzingen op je scherm zien verschijnen tijdens het belopen van de route. Deze nieuwe functie moet het makkelijker maken om bijvoorbeeld bepaalde gebouwen te lokaliseren. Zo loop je nooit de straat voorbij waar je moet zijn. De app geeft ook waarschuwingen om de telefoon niet te hoog te houden terwijl je aan het lopen bent, zodat je kan zien waar je loopt. Wanneer je aangekomen bent op de bestemming zal er een visuele markering verschijnen. Google heeft voor de nieuwe functie een speciale knop in de app beschikbaar die naast de traditionele navigatieknop staat.

Lees: Google Foto’s – 10 handige tips die je moet weten

Nog meer nieuwe functies in de app

Je kunt Google Maps nu ook gebruiken voor je reserveringsinformatie van vluchten en hotels. Zo kan je belangrijke informatie altijd in de app controleren. Daarnaast werkt het ook als je offline bent. Om van deze functie gebruik te maken moet je wel ingelogd zijn met een Google-account en Gmail gebruiken. Daar worden namelijk alle gegevens uitgehaald. Tijdens je reis stuurt de app ook persoonlijke aanbevelingen, door middel van de functie ‘Jouw Match’.

Het tabblad ‘Verkennen’ toont de beste locaties in de buurt aan die een bezoek waard zijn tijdens je reis. Denk aan restaurant, bezienswaardigheden, evenementen. restaurants, sportscholen en zelfs bezienswaardigheden en attracties. Google Maps stelt bijvoorbeeld een lijst op met de beste eetgelegenheden in de omgeving. Je kan vervolgens de routebeschrijving opvragen en zelfs bellen voor reserveringen of andere vragen.

Omgeving verkennen met google maps

Ten slotte kan je met de nieuwe update van Google Maps door middel van ‘Tijdlijn’ jouw locatiegeschiedenis doorzoeken op categorieën. Op basis van jouw tijdlijn kun je een lijstje samenstellen en openbaar maken. Dit lijstje kan dan als stadsgids dienen voor mensen die dezelfde aanbevelingen hebben.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.