Skip to content Skip to footer

Tips om zelf online of offline je huis te verkopen

De huizenmarkt was lange tijd oververhit, maar hier lijkt nu toch beweging in te komen. Voor mensen die een huis willen kopen is dit goed nieuws, voor mensen die een huis willen verkopen iets minder. Doordat huizen lange tijd als zoete broodjes over de toonbank gingen, hoefden we niet eens professionals als makelaars in te schakelen. Via via zorgde er al voor dat je huis binnen no-time verkocht was, vaak ook nog met een leuke overwaarde. Maar hoe doe je dit vandaag de dag? Zijn we weer overgeleverd aan de dure makelaardij? Zeker niet! Met een paar kleine stapjes meer kun jij nog steeds je eigen casa voor een leuke prijs verkopen.

Hang het op

Het zal je wellicht verbazen, maar niet iedereen zoekt online naar een woning. De meeste mensen worden toch nog getriggerd door een offline advertentie. Dit zijn namelijk vaak de mensen die niet direct hoeven te verhuizen, maar ‘verliefd’ worden wanneer ze een mooi pand voorbij zien komen. Hierdoor zijn zij vaak bereid veel te betalen, iets wat jou als verkoper ongetwijfeld als muziek in de oren klinkt. Laat een poster maken en hang deze voor je raam, maar ook (als het mag) bij bijvoorbeeld de plaatselijke supermarkt. 

Zorg dat het een goede en luxe eerste impressie geeft, waardoor mensen nieuwsgierig worden. Noteer op de poster een e-mailadres of een speciale website voor de woning. Wij raden aan terughoudend te zijn met telefoonnummers, dit kan voor héél veel telefoontjes op ongunstige tijden zorgen. Dit wil je niet! Daarnaast kun je de poster combineren met flyers, deze kunnen mensen vervolgens meenemen. Zo weet je zeker dat ze je contactgegevens hebben én houden. Dat is wat we willen natuurlijk, dan kunnen ze snel en effectief contact met je opnemen. 

De online kant

Daarnaast is natuurlijk het wereldwijde web waar je moet zijn. Maak één goede advertentie inclusief (professionele) foto’s. Plaats deze advertentie waar je maar kunt, van je Facebook pagina tot Marktplaats. Mensen zoeken werkelijk overal waar het gaat om een nieuwe woning. Ook de mensen die niet zoeken, maar er toevallig op stuitten zijn hier een goede doelgroep. Hier zijn Facebookpagina’s en bijbehorende advertenties super geschikt voor. Bij deze manier van adverteren kun je namelijk een duidelijke doelgroep ‘targetten’. Zo kun je voor een specifieke regio, leeftijd en gender kiezen. Erg effectief waar het gaat om de verkoop.

Daarnaast is het tegenwoordig heel eenvoudig zelf een website te maken, hier zijn eenvoudige online programma’s voor. Het hoeft voor de verkoop van een woning geen complexe site te zijn, een zogenaamde ‘one pager’ is vaak al voldoende. Dit heeft een professionele uitstraling waardoor mensen ook bereid zijn meer te betalen. 

Kortom, het is in de huidige markt ook nog steeds aan te raden zelf je huis te verkopen. Wanneer jij bovenstaande zaken in acht neemt, weet je zeker dat je een goede kans maakt op het behalen van een leuke verkoopprijs. Werkt het alsnog niet? Dan kun je altijd nog besluiten om een makelaar in de arm te nemen. Maar niet geschoten is altijd mis!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.