Skip to content Skip to footer

Klaar met thuiswerken? Probeer dan deze 7 alternatieven

Door de corona pandemie zijn er ontzettend veel Nederlanders die thuis zijn gaan werken. In eerste instantie een genot, aangezien je vrij eenvoudig in je kloffie achter je eigen bureau kunt plaatsnemen, zonder dat je direct strak in het pak moet zitten. Daarnaast kun je gebruik maken van je eigen toilet en de tijd indelen naar wat voor jou fijn werkt. Toch zijn er ondanks de vele voordelen van het thuiswerken ook genoeg mensen die hun eigen bureau of werkplaats echt even zat zijn. Dat is logisch, echter moet je natuurlijk wel een andere plek vinden in het geval van een gesloten kantoor. Daarom vertellen we in dit artikel over 7 plekken waar je ook meer dan prima kunt werken.

Het zwembad in de tuin

Laten we beginnen met misschien wel het allerleukste alternatief voor thuiswerken in de woonkamer. Aangezien de muren op een gegeven moment op je afkomen, is het heerlijk een ander plekje in huis te vinden. In een periode met lekker weer is daarom werken vanuit het zwembad in de tuin een grote aanrader. Zeker in het geval van een rechthoekig zwembad, waarbij je heerlijk tegen de stevige rand kunt leunen en middels een tafel of plank perfect kunt werken. Uiteraard is het aan jou om het werkapparatuur droog te houden en jezelf in te smeren tegen de zon.

De bibliotheek

Het komt voor dat je als ouder van kinderen thuis werkt en net even te vaak wordt afgeleid, waardoor er niet echt een werksfeer heerst. Sommige mensen hechten nu eenmaal waarde aan een plek waar mensen puur en alleen gefocust zijn op werk. Wat dat betreft is werken in de lokale bibliotheek een goede optie. Het voordeel is dat iedereen hier stil moet zijn, waardoor de kans op afleiding niet al te groot is. Zeker niet als je wordt omgeven door duizenden boeken. Heel veel saaier gaat het niet worden.

Werken bij een vriend(in) of collega

Veel mensen die thuiswerken missen het sociale aspect van kantoor. Even gezellig kletsen bij het koffiezetapparaat of het weekend doornemen tijdens de lunchpauze. Als je alleen thuis werkt, dan is dat aspect wel zo goed als weg. Via een call voelt het toch anders. Daarom is het een goede optie om bij een vriend(in) of collega te werken. Zo is er altijd ruimte om tussen het werk door wat te babbelen. Weet echter wel bij wie je precies gaat werken als je voor dit alternatief kiest. Voor je het weet ben je uren verder na het praten over dat leuke stapavondje van vorige week.

Co-working spaces

Jij als thuiswerker hebt ongetwijfeld ooit gehoord van een co-working space. Een ruimte in bijvoorbeeld een café, waar mensen speciaal naar toe komen om te werken. Goed voor de concentratie en het werk dat je die dag op de planning hebt staan, maar ook voor zeker het sociale aspect. Dit is de kans om mensen te spreken en hiermee jouw netwerk uit te breiden. Zorg overigens wel dat je gaat werken op een plek waar de koffie verrukkelijk is.

Een midweek in de natuur

Ben je echt even helemaal klaar met thuiswerken? Hoe lekker is het om jezelf compleet terug te trekken en een plekje midden in de natuur te vinden om daar je werkzaamheden te verrichten? Sommige mensen gedijen er zo goed onder om zich te begeven in de duinen of een bos, waardoor ze juist meer motivatie en inspiratie krijgen om tot bepaalde resultaten en/of inzichten te komen. Zeker voor creatieve mensen is dit een uiterst handige optie. Sowieso is het veranderen van omgeving voor deze creatievelingen erg belangrijk.

Flexwerkplekken

Een flexwerkplek valt enigszins te vergelijken met een co-working space. Bij een flexwerkplek betaal je bijvoorbeeld een bedrag per uur, waarna jij de ruimte krijgt om in een bepaalde strandtent of restaurant te werken. Mocht je overigens voor jezelf werken, dan kun je de kosten voor een flexwerkplek nog van de winst aftrekken ook.

Het buitenland

Het laatste alternatief voor thuiswerken is misschien wel de meest interessante. Want waarom ga je niet gewoon lekker naar het buitenland? Als jij de werkzaamheden vanuit je huis in Nederland kunt uitvoeren, dan kun je dit ook prima doen vanuit pakweg Barcelona. Op deze manier kom je gewoon aan je uren en kun je alle calls bijwonen, terwijl je in jouw vrije tijd een nieuwe plek ontdekt. Niet voor niets krijgen steeds meer mensen de droom om een zogenoemde ‘digital nomad’ te worden. Ze zitten verspreid over de hele wereld en voeren gewoon volgens afspraak hun werk uit.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.