Skip to content Skip to footer

4 onmisbare smartphone accessoires

Velen van ons kopen om de paar jaar een nieuwe smartphone. Hoewel deze apparaten langer mee zouden moeten kunnen, is het business model zo gemaakt dat ze na enkele jaren gedateerd raken. Dat is jammer, zeker in de wetenschap dat je met de aanschaf van een nieuwe smartphone nog niet klaar bent. De volgende vier accessoires zijn namelijk onmisbaar bij je smartphone.

Telefoonhoesje

Je koopt een dure smartphone niet om er vervolgens onvoorzichtig mee te zijn. Helaas zijn het kwetsbare apparaten die snel beschadigd kunnen raken en het is niet ongewoon dat ze vallen en met een klap op de grond terechtkomen. Wie heeft er nog nooit een smartphone uit zijn of haar handen laten vallen? Omdat je dure smartphone zo goed mogelijk wilt beschermen is een telefoonhoesje daarom onmisbaar. 

Screen protector

Kies je een telefoonhoesje dat open is aan de voorkant, dan blijft het scherm van je smartphone kwetsbaar. Vaak hebben dit soort telefoonhoesjes wel opstaande randen die hoger uitkomen dan het scherm, maar er hoeft maar een klein steentje op de grond te liggen om alsnog het scherm te beschadigen bij een val. Het vervangen van een gebroken scherm is behoorlijk prijzig, en dat wil je dus vermijden. Koop een glazen screenprotector voor je smartphone die de klap kan opvangen. Het vervangen daarvan kost een stuk minder geld. Een screenprotector is wat ons betreft dus zeker een van de onmisbare telefoon accessoires.

Oplader en kabel

Wellicht flauw om hier te vermelden dat een oplader en kabel onmisbaar zijn. Maar feit is dat er nieuwe trend aan het ontstaan is waarbij smartphoneproducten zelfs bij hun duurste modellen geen opladers meer meeleveren. Apple en Samsung maken zich hier schuldig aan. Dat betekent dat je naast de aankoop van je nieuwe smartphone ook nog een passende oplader moet aanschaffen, want die is nu eenmaal onmisbaar.

Geheugenkaart

Als er iets irritant is, dan is het wel dat je opslagruimte op je telefoon vol raakt en je gedwongen wordt om grote schoonmaak te houden voordat je weer nieuwe apps kunt installeren en foto’s en video’s kunt opslaan. Als je telefoon de mogelijkheid daartoe biedt, is het daarom altijd een goed idee om een geheugenkaart toe te voegen aan je smartphone waarop je je foto’s, video’s en eventueel muziek kunt opslaan. Zo blijft het interne opslaggeheugen van je telefoon beschikbaar voor apps en downloads.

Je smartphone is en blijft dag in, dag uit je vriend waar je ontzettend veel gebruik van maakt. Daarom is het het geld waard om er goed voor te zorgen en te zorgen dat je er zo lang mogelijk plezier kunt blijven hebben. Totdat de fabrikant weer eens stopt hem te ondersteunen met updates.

Dit is de 1 bij het artikel: 4 onmisbare smartphone accessoires.
Geheugenkaart

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.