Skip to content Skip to footer

Tips om te besparen voor de pc gamer

Ben je pc gamer? Dan heb je vaak het argument wel gehoord dat een goede pc meer kost dan een Playstation, Xbox of Switch. En helaas klopt dat argument tegenwoordig meer dan ooit tevoren. Wil je je eigen pc bouwen? Dan kun je door het tekort aan chips tegenwoordig een videokaart met een adviesprijs van 300 euro tweedehands online kopen voor zo’n 800 euro, omdat ie nieuw nergens meer verkrijgbaar is. Tijd dus om naar wat besparingstips te kijken!

Focus je niet op de laatste AAA-games

Heb je al een wat oudere videokaart? Dan kun je waarschijnlijk Far Cry 6 of Assassins Creed Valhalla niet of niet heel optimaal spelen. Bovendien betaal je voor dit soort games de volle mep, terwijl je games die al wat ouder zijn vaak voor een leuk prijsje kunt scoren. Bovendien lijken dit soort nieuwe AAA-games vaak erg veel op de voorganger.

Houd de uitverkoop in de gaten

Over wat oudere games gesproken: deze kun je vaak voor een prikkie kopen in de sale! Als pc gamer maak je vast gebruik van Steam. Steam had recent tijdens Halloween nog een heleboel aanbiedingen waarvan je kon profiteren. Ben je een goede deal misgelopen? In dat geval kun je de game die graag had willen kopen op je verlanglijstje zetten. Bij de volgende sale krijg je dan een melding dat deze in de aanbieding is.

Dit is de 1 bij het artikel: tips om te besparen voor de pc gamer.
Door alleen games in de uitverkoop te halen, kun je een hoop besparen.

Netflix voor games

Game Pass kun je zien als een soort van Netflix voor games. Voor een vast bedrag per maand kun je kiezen uit meer dan honderd games om te spelen. Heb je het nog niet geprobeerd? Lees dan eens dit artikel om te zien hoe je 3 maanden kunt spelen voor maar 1 euro! Waarom zou je de nieuwe game Forza Horizon 5 kopen voor 60 euro als je ‘m de komende tijd ook kunt spelen voor maar 1 euro?

Dit is de 2 bij het artikel: tips om te besparen voor de pc gamer.
Je kunt ook besparen door gebruik te maken van game pass.

Probeer eens andere spellen

Je kunt natuurlijk ook eens proberen andere spellen te spelen die je niet op de computer doet. Op je telefoon zijn erg veel spellen te vinden die gratis te spelen zijn en die grafisch niet zo veeleisend zijn. Of je kunt je bijvoorbeeld vermaken met bordspellen of een ouderwets potje Twister.

Wil je toch achter je computer blijven? In dat geval kun je ook eens kijken naar online gokspellen spelen, misschien kun je er nog iets mee verdienen ook! Ook al lijkt het soms wel zo: in Nederland ben je niet alleen afhankelijk van Toto. In ons land zijn er toch echt meer aanbieders, maar let er wel op dat je ze goed controleert op betrouwbaarheid. Er zijn veel websites waar je gevalideerde reviews kunt vinden, zoals TopCasinoBonus. Op die manier weet je zeker dat je op een veilige en leuke manier je kunt vermaken. Welk spel je ook kiest, wij wensen je alvast veel plezier!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.