Skip to content Skip to footer

Gouden tips om internetproviders met elkaar te vergelijken

Als consument wilt u nooit meer betalen dan hoogst noodzakelijk is. Om deze reden vergelijken veel consumenten energieleveranciers, telecomproviders en internetproviders met elkaar bij het aflopen van hun contract. Wanneer heeft u voor het laatst bekeken of u bij de goedkoopste internet aanbieder zit? Er zijn verschillende manieren om internetproviders met elkaar te vergelijken. Dit kunt u handmatig doen, u kunt zich laten voorlichten in de winkels van internetproviders, of u kunt een online vergelijkingstool gebruiken. Via deze website is het bijvoorbeeld heel eenvoudig om verschillende internetproviders met elkaar te vergelijken. Zo weet u razendsnel welke internet provider het goedkoopste abonnement voor u aanbiedt!

Betaal niet meer dan nodig is voor uw internet

Een van de fouten die veel consumenten maken is dat zij per definitie voor het snelste internet kiezen. Dit is echter onnodig in de meeste gevallen! Snel internet is voornamelijk bedoeld voor mensen die niets anders doen dan films streamen, grote bestanden downloaden, enzovoorts. Wanneer u het internet enkel gebruikt om het nieuws te kunnen lezen, af en toe te kunnen mailen, een film te kunnen bekijken, enzovoorts, dan volstaat ook een lagere internetsnelheid in de meeste gevallen. Om te voorkomen dat u teveel betaalt is het raadzaam om vooraf uit te zoeken welke internetsnelheid u nodig heeft. U vindt hier handige tabellen voor op internet.

Naast het verschil in internetsnelheid, bieden sommige internetproviders aantrekkelijke welkomstacties aan voor nieuwe klanten. Met deze welkomstacties krijgt u bijvoorbeeld een aantal maanden sneller internet, wordt uw abonnementsprijs voor een aantal maanden gehalveerd, enzovoorts. Dergelijke aanbiedingen worden niet altijd meegenomen in de vergelijking van vergelijkingstools. Het kan dus raadzaam zijn om naar de welkomstaanbiedingen van de goedkoopste drie internetproviders te kijken.

Internet combineren met andere diensten

Steeds meer consumenten kiezen voor een alles-in-1 pakket, waarin mobiele telefonie, internet en televisie gecombineerd worden. Ook kunt u kiezen voor vaste telefonie in plaats van mobiele telefonie, al is dat steeds ongebruikelijker. Door de verschillende diensten met elkaar te combineren profiteert u in veel gevallen van aantrekkelijke kortingen. Daarbij is het voordeel aan een combinatie van verschillende diensten dat u voortaan nog maar een factuur krijgt en dat u voor elk probleem bij dezelfde klantenservice terechtkunt.

Naast de kortingen die veel aanbieders van alles-in-1 pakketten aanbieden, krijgt u vaak ook enkele betaalde zenders gratis, kunt u profiteren van sneller internet, of krijgt u een abonnement bij een streamingdienst voor muziek of films.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.