Skip to content Skip to footer

Tips voor de ultieme bedrijfsnaam

Voor veel mensen is het opzetten van een bedrijf een hele stap, maar zonder goede bedrijfsnaam zal de onderneming meteen achterlopen ten opzichte van de concurrentie. Daarom is het verstandig om een aantal aspecten te bekijken voordat er een keuze gemaakt wordt, want een bedrijfsnaam is natuurlijk het uithangbord van de onderneming.

Beschikbaarheid bij de KvK

U kunt natuurlijk een goede en pakkende bedrijfsnaam hebben gevonden, maar misschien is deze al in gebruik. Daarom moet u allereerst deze controleren bij de Kamer van Koophandel . Hier staan alle bedrijven in Nederland ingeschreven en het is dus mogelijk om hier de beschikbaarheid te controleren. Hiernaast is het erg verstandig om meteen een domeinnaam te bekijken, want in vrijwel elke branche is tegenwoordig ook een goede websites nodig. Deze domeinnaam moet aansluiten op de bedrijfsnaam en u doet er goed aan om meteen alles vast te leggen, zodat er later niet een hoop geld betaald moet worden omdat een externe partij gebruik heeft gemaakt van de situatie.

Bedenken van een bedrijfsnaam

Natuurlijk zal een bedrijfsnaam afhangen van de persoonlijke wensen en behoeften, maar er zijn ook een aantal aspecten waar wel degelijk over nagedacht kan worden. Een bedrijfsnaam moet pakkend zijn en uw dienst of product naar voren laten komen. Voor uw potentiële klanten zal in één oogopslag duidelijk zijn wat u aanbiedt. Het is ook een goed punt om te denken aan de toekomst. Bent u nu van plan om autobanden te gaan verkopen, maar heeft u ook de wens om in de toekomst uit te breiden naar meerdere productgroepen? Dan is het verstandig om de bedrijfsnaam niet enkel te richten op de autobanden, maar denk aan de toekomst. Op deze manier bouwt u ‘awareness’ op bij uw klanten en op deze manier zullen zij in de toekomst bij u terugkeren.

Handige tool

Gebruik de bedrijfsnaam generator van Shopify om tot een juiste keuze te komen. Via deze weg weet u precies welke bedrijfsnamen er nog beschikbaar zijn en kunt u gemakkelijker een keuze maken.

Tool om bedrijfsnaam te maken

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.