Skip to content Skip to footer

Speakers van topkwaliteit kies je met deze tips

Groot, klein, met sterke bas of zonder, speakers zijn in veel verschillende vormen te verkrijgen. Het is ontzettend fijn dat je zo veel keuze hebt, omdat je op die manier echt speakers kunt vinden en uitkiezen die volledig bij je smaak passen. Het belangrijkste aan speakers is natuurlijk dat zij je geluid, of je ze wilt aansluiten op je tv of je favoriete muziek af wilt laten spelen, met goede kwaliteit door de kamer verspreiden. Maar hoe kies je speakers met topkwaliteit? Volg de volgende tips!

Vloerspeakers voor in huis

Een vloerluidspreker is niets meer dan een speaker die zo groot is dat je deze op de grond moet plaatsen. Een groot voordeel van vloerluidsprekers is dat deze eigenlijk (bijna) altijd goed geluid geven, omdat deze zo groot zijn. Geluid is een natuurkundig verschijnsel, dus hoe groter de luidspreker, hoe beter je geluid uit deze speakers zal klinken. Vloerluidsprekers zijn het meest geschikt voor je wanneer je echt naar muziek wilt luisteren en je niet bang bent voor een goede bas.

Kleine speakers voor in huis

Heb je een kleine ruimte waar je speakers wilt plaatsen? Dan zijn kleine speakers eerder aan te raden dan vloerluidsprekers. Deze speakers zijn ontzettend handig omdat ze een stuk compact zijn. Je kunt ze in de meeste kamers kwijt en ook nog in een kast of aan de muur plaatsen. Op zich zelf geven kleine speakers een mooi geluid, maar wanneer je de ultieme geluidsbeleving wilt, kun je cambridge audio versterkers kopen. Deze versterkers zorgen door middel van een hoogwaardige digitaal-analoog converter ervoor dat je geluid met hoge kwaliteit wordt afgespeeld. Je kunt de versterker aansluiten op een digitale geluidsbron, maar tegenwoordig heb je ook genoeg versterkers met een ingebouwde bluetooth stream zodat je via je telefoon draadloos je favoriete muziek kunt afspelen.

Soundbar voor in huis

Een soundbar is een lage maar brede speaker die je mooi onder je tv kunt plaatsen. Een beter geluid bij je favoriete films, series of tv-programma’s? Deze speaker is het meest geschikt om het geluid van je televisie te verbeteren en is een mooie aanwinst om jouw huis in een thuisbioscoop om te toveren. Je sluit de soundbar eenvoudig aan op je tv met een hdmi ARC of hdmi aansluiting, afhankelijk welke aansluiting er op je tv zit en welke soundbar jij kiest. Liever draadloos? Dan kun je kiezen voor soundbars met wifi. Echter loop je bij draadloze soundbars het risico dat er vertraging in het geluid optreedt, waardoor je beeld voorloopt op je geluid.

Basgeluid voor in huis

Wanneer je geen grote speaker in huis wilt, maar je dol bent op een volle bas dan is een subwoofer perfect voor jou! Deze krachtige speaker produceert alleen diepe en lage tonen, oftewel de bassen. Een subwoofer kun je aansluiten op je tv voor een ultieme thuisbioscoop ervaring, of gebruiken om de gaafste feesten te geven! Subwoofers zijn flinke speakers, maar worden tegenwoordig ook in slanke varianten geproduceerd. Zo heb je geschikte subwoofers voor elke sfeer!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.